Πέμπτη, 1 Αυγ.
28oC Αθήνα

ΕΛΤΑ: Τέσσερις οι βασικοί άξονες για τον μετασχηματισμό τους

ΕΛΤΑ: Τέσσερις οι βασικοί άξονες για τον μετασχηματισμό τους

Τα οικονομικά μεγέθη των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) διακρίνονται από σταθερότητα το 2023 και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, προανήγγειλε από τη Βουλή θετικό πρόσημο σε κάποια βασικά μεγέθη για το 2024.

Συγκεκριμένα, για τις συζητήσεις του νομοσχεδίου για το Υπερταμείο, ο κ. Σκλήκας τόνισε τους 4 άξονες που περιλαμβάνει το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ και την αναστροφή των οικονομικών μεγεθών, που έφεραν ζημιές τα τελευταία χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ ανέφερε: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα ΕΛΤΑ υλοποιούν ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και επιμελώς μελετημένο πλάνο μετασχηματισμού με κύριους άξονες τη μείωση κόστους, την επικαιροποίηση δομών που μένουν αναλλοίωτες από τη δεκαετία του 90, τη βελτίωση του μείγματος προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την ανάδειξή του σε βασικό πρωταγωνιστή του e-commerce στην Ανατολική Ευρώπη μέσα από συνεργασίες και εμπορική εξωστρέφεια».

Μιλώντας για την πορεία του oμίλου επισήμανε: «Με χαρά να σας πω ότι ήδη το 2023, από τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες, θα δείτε ότι η επιχείρηση σταθεροποιείται και το 2024 σε επίπεδο οργανικών αποτελεσμάτων βρισκόμαστε πάνω από το “νεκρό σημείο”. Δείχνει λοιπόν μία επιχείρηση η οποία όντως μπορεί να ανακάμψει».

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΤΑ κλήθηκαν να καλύψουν μέρος του έκτακτου κόστους της κυβερνοεπίθεσης το 2023, ενώ μέσα στο 2024 κλήθηκαν να καλύψουν το κόστος του προστίμου 216 χιλ. ευρώ που του καταλόγισε η ΕΕΤΤ.

Το πρόστιμο αποτελεί απόρροια ακρόασης των ΕΛΤΑ, με θεματικό αντικείμενο τη διερεύνηση των αποτελεσμάτων ποιότητας που αφορούν τον χρόνο επίδοσης της αλληλογραφίας Α’ Προτεραιότητας Εσωτερικού, καθώς και της εισερχόμενης/εξερχόμενης αλληλογραφίας Α’ Προτεραιότητας Εξωτερικού κατά την περίοδο 2019 – 2021.

Ο κ. Σκλήκας κατέληξε: «Χτίζοντας πάνω στο πλαίσιο του ν.4972 εκτιμώ ότι τελικά τώρα μπορεί να φέρει ισορροπία στη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της αγοράς ειδικά για τις περιπτώσεις όπως αυτής των ΕΛΤΑ που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά με εξαιρετικά ενεργητικό ανταγωνισμό.

Ενδεχομένως λόγος της κρίσης ή του χρόνιου προστατευτικού συστήματος στην Ελλάδα, και από την εικόνα που έχω από τη μακράν παρουσία μου σε ευρωπαϊκές χώρες, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον 10 χρόνια και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για την ανταγωνιστική λειτουργία αυτών των εταιρειών».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις