Επιχειρήσεις

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανακοίνωσε σήμερα (23.5.2024) ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 23ης Μαΐου 2024, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος (προερχόμενου από διάθεση τμήματος αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων), το οποίο ανέρχεται σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%, ήτοι 0,002 ευρώ ανά μετοχή και, συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό 0,038 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και, συνεπώς, την ημέρα αυτή οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος, ορίζεται η Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, από την πληρώτρια τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ως ακολούθως:

  1. Mέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Aegean: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας ακόμη πιο δυναμικός διεθνής προορισμός
Επενδύουμε συστηματικά στην Θεσσαλονίκη έχοντας σχεδόν διπλασιάσει τις συνδέσεις εξωτερικού από το 2019 και προσθέτοντας διαρκώς νέα δρομολόγια εσωτερικού, αναφέρει ο κ. Γερογιάννης
Αεροπλάνο της Aegean
Tesla: Έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για τη μετοχή της – Πτώση 50% έχει εξανεμίσει 800 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της 
Η τιμή της εταιρείας του Μασκ σημείωσε ράλι μετά την εκλογή Τραμπ αρχές Νοεμβρίου 2024, αλλά κατρακύλησε μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του ίδιου έτους
Σταθμός υπερφόρτισης Tesla