Site icon NewsIT

Έρευνα: Λιγότερα τυποποιημένα μπισκότα και κρουασάν καταναλώνουν οι Έλληνες – Η τάση στα αλμυρά

08.11.2022 | 14:21
Έρευνα: Λιγότερα τυποποιημένα μπισκότα και κρουασάν καταναλώνουν οι Έλληνες – Η τάση στα αλμυρά

Πτώση σημείωσε η εγχώρια κατανάλωση των τυποποιημένων μπισκότων (-3,0%) και των κρουασάν (-1,4%) το 2021 σε σχέση με το 2020. Ωστόσο, μικρή άνοδο (1,3%) παρουσίασε η εγχώρια κατανάλωση των αλμυρών σνακ το εν λόγω έτος, σύμφωνα με έρευνα της ICAP CRIF.

Σχετικά με τον κλάδο, ο παραγωγικός τομέας των τυποποιημένων μπισκότων αποτελείται από λίγες, μεγάλου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες, καθώς και από ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις, βιοτεχνικού κατά κύριο λόγο χαρακτήρα, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε τοπικές αγορές.

Οι εισαγωγικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των ειδών διατροφής και ασχολούνται παράλληλα με την εισαγωγή και άλλων τυποποιημένων προϊόντων.

Η ζήτηση για τυποποιημένα μπισκότα καλύπτεται κυρίως από τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα. Η εισαγωγική διείσδυση του κλάδου διαμορφώθηκε την διετία 2020-2021 σε 16% περίπου, ενώ η εξαγωγική επίδοση υπολογίζεται στο 28% περίπου το 2021.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version