Site icon NewsIT

Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκινά εθελούσια έξοδο – Στα 180.000 ευρώ φτάνει το εφάπαξ

26.08.2024 | 18:33
Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκινά εθελούσια έξοδο – Στα 180.000 ευρώ φτάνει το εφάπαξ

Åðßèåóç áðü ïìÜäá áãíþóùí óôï êôÞñéï ôçò ÅèíéêÞò ÁóöáëéóôéêÞò óôç Ëåùöüñï Óõããñïý, ÐáñáóêåõÞ 8 Öåâñïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Ασφαλιστική από την Τρίτη 27 Αυγούστου, μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:00. Η προβλεπόμενη ανώτατη αποζημίωση για την οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων ανέρχεται σε 180.000 ευρώ.

Όπως προβλέπεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που εστάλη στο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, των οποίων η αίτηση θα γίνει δεκτή, θα λάβουν, κατά περίπτωση:

I) Βασική Αποζημίωση ίση με 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς.

II) Ασφαλιστικές εισφορές 4 ετών.

Δίνεται ποσό επιπλέον της βασικής αποζημίωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 54° έτος της ηλικίας τους με ημερομηνία αναφοράς την 31/10/2024 το οποίο υπολογίζεται ως ακολούθως: ποσοστό 20% επί του μικτού μηναίου μισθού πολλαπλασιαζόμενο επί 48 μήνες (4 έτη).

III) Δίνεται προσαύξηση τεσσάρων (4) μισθών για κάθε τέκνο (το οποίο δεν έχει κλείσει το 25° έτος της ηλικίας του μέχρι 31/10/2024) επιπλέον της βασικής αποζημίωσης.

Το τελικό μικτό συνολικό ποσό της αποζημίωσης (βασική αποζημίωση και τυχόν προσαυξήσεις) δεν θα υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

Για τους εργαζόμενους που δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψεως σύνταξης γήρατος (πλήρους ή μειωμένης), κατά την αποχώρησή τους, θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, με Ομαδικό Συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος λήψεως σύνταξης γήρατος και με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη.

Για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα, η ηλικιακή βάση και ο χρόνος υπηρεσίας στην Εθνική Ασφαλιστική πρέπει να είναι συμπληρωμένα με ημερομηνία αναφοράς την 31/10/2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχει το σύνολο του Προσωπικού της εταιρείας, υπαγόμενο και μη στις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, το οποίο παρέχει σε αυτήν υπηρεσίες βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς και οι παρέχοντες υπηρεσίες βάσει συμβάσεως έμμισθης εντολής Δικηγόροι, εφόσον κάθε συμμετέχων/ουσα έχει συμπληρώσει: α) το 35° έτος της ηλικίας του/της και β) 15 πλήρη έτη υπηρεσίας στην εταιρεία.

Στο πρόγραμμα δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

 

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version