Site icon NewsIT

Εθνική Τράπεζα: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ

16.09.2024 | 08:23
Εθνική Τράπεζα: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ

Aντίστροφη μέτρηση κοντά εικοσιπέντε ημερών «τρέχει» από σήμερα για το replacement των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας τις οποίες κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του ΤΧΣ θα συνεδριάσει αύριο (17.9.24) προκειμένου να δώσει «γραμμή» στον σύμβουλο σε σχέση με το ποσοστό διάθεσης μετοχών. Ο τελευταίος (JP Morgan) έχει εισηγηθεί έως και την πώληση του 18,39% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο διαθέτει το ΤΧΣ, αφού διαπιστώνει ισχυρή επενδυτική ζήτηση για το σύνολο του πακέτου που κατέχει το ΤΧΣ.

Τονίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV στο 0,8x για δείκτη ROTE στο 14% το 2026 και CET1 στο 20% (ή πάνω από το 18% για προσαρμοσμένο CET1 στο 14%).

Παράλληλα, θα διαθέτει πλεονάζοντα κεφάλαια που φτάνουν σχεδόν το 40% της κεφαλαιοποίησής της.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακών αποθεμάτων του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, που οδήγησαν τον δείκτη CET1 και τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της ΕΤΕ να αυξηθούν στο τέλος του α΄ εξαμήνου 2024 περίπου κατά 50 μ.β. και 70 μ.β. από την αρχή του έτους, και να διαμορφωθούν στο 18,3% και 20,9% αντίστοιχα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version