Site icon NewsIT

Εθνική Τράπεζα: Ώρα μηδέν για το replacemet

30.09.2024 | 08:25
Εθνική Τράπεζα: Ώρα μηδέν για το replacemet

Το υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό στο οποίο σημειώθηκε απόπειρα ληστείας, Τρίτη 1 Αυγούστου 2023. Αστυνομικοί καταδίωξαν τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα (30.9.24) ή αύριο (1.10.24) αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (91.471.515 μετοχές) από το εναπομείναν ποσοστό στην κατοχή του Ταμείου Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (18,39%).

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις του ΔΣ του Ταμείου με τον σύμβουλο, JP Morgan, το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιδίωξη να ανοίξει σήμερα είναι το βιβλίο προσφορών. Ωστόσο, ο χρόνος του ανοίγματος των προσφορών για το replacement  της Εθνικής Τράπεζας θα κριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε περίπτωση που το βιβλίο ανοίξει σήμερα, πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, το ΤΧΣ θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιεί όλες τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών, με μέγιστη την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου (7,844 ευρώ) και κατώτατη τιμή τον μέσο όρο της τιμής της μετοχής το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η προσέλευση επενδυτών στο placement της Εθνικής αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς, υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών, το οποίο απορρέει από το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ελκυστικό growth story και επιπλέον, το ποσοστό που θα διατηρήσει στην κατοχή του το Δημόσιο θα έχει επενδυτικό χαρακτήρα, χωρίς δικαίωμα άσκησης βέτο. Η σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς μετοχών ΕΤΕ αναμένεται να οδηγήσει και σε πολύ μικρό discount στην τιμή διάθεσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version