Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Γερμανία: Ανησυχία για τις ζημιές 143 εκατ. ευρώ

Γερμανία: Ανησυχία για τις ζημιές 143 εκατ. ευρώ
Φωτογραφία: Reuters

Η σειρά των τριμηνιαίων κερδών της Deutsche Bank τελείωσε. Ο ηγέτης του τραπεζικού κλάδου της Γερμανίας κατέγραψε ζημίες 143 εκατ. ευρώ μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, εξαιτίας μιας πρόβλεψης δισεκατομμυρίων ευρώ για μια νομική διαμάχη που αφορά τη θυγατρική της Postbank, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα (24.07.24). Ωστόσο, οι αναλυτές ανέμεναν υψηλότερες ζημίες ύψους 281 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένης της πρόβλεψης της Postbank ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με την τράπεζα, έναντι 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι λειτουργικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν καλές επιδόσεις. Τα έσοδα εκεί αυξήθηκαν κατά δέκα τοις εκατό στα 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank, Christian Sewing, πιστεύει ότι η τράπεζα βρίσκεται ακόμη σε καλό δρόμο: «Είμαστε (ακόμη) σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το 2025 – συμπεριλαμβανομένης της στοχευμένης διανομής στους μετόχους μας», τόνισε.

Οι ζημίες είναι η πρώτη υστέρηση από τις αρχές του 2020 για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία είχε επιτύχει στροφή τα τελευταία χρόνια και εμφάνισε και πάλι κέρδη δισεκατομμυρίων. Στο πρώτο τρίμηνο, η Deutsche Bank είχε επιτύχει κέρδη προ φόρων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στις εξοικονομήσεις και τα ισχυρά κέρδη στον τομέα της κεφαλαιαγοράς – 10% περισσότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις