Site icon NewsIT

Γερμανία: Για 10.000 απολύσεις στον βιομηχανικό γίγαντα Thyssen – Krupp προειδοποιεί το συνδικάτο μετάλλου

21.08.2024 | 16:20
Γερμανία: Για 10.000 απολύσεις στον βιομηχανικό γίγαντα Thyssen – Krupp προειδοποιεί το συνδικάτο μετάλλου

Rolled metal warehouse. Many packs of metal bars on the shelves.

Για 10.000 απολύσεις στον κολοσσό της γερμανικής βιομηχανίας χάλυβα Thyssen – Krupp προειδοποιεί το συνδικάτο της IG Metall.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, το συνδικάτο IG Metall προειδοποιεί ότι οι απολύσεις θα μπορούσαν να είναι πιο δραστικές από τις προγραμματισμένες. Πρόκειται για πιθανό περιορισμό των παραγωγικών δυνατοτήτων στο μισό. Από μια ετήσια παραγωγή 11,5 εκατ. τόνων χάλυβα, η δυναμικότητα θα μπορούσε τώρα να περιοριστεί σε πέντε έως έξι εκατομμύρια τόνους χάλυβα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αυτό θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την χαλυβουργία Thyssen-Krupp Steel και τους περίπου 27.000 εργαζομένους της.

Η μείωση σε έναν τέτοιο όγκο παραγωγής θα σήμαινε το κλείσιμο αρκετών προγενέστερων μονάδων, δηλαδή υψικαμίνων και επίσης μονάδων επεξεργασίας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών εγκαταστάσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν επί του παρόντος να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό, καθώς δεν υπάρχουν επί του παρόντος συγκεκριμένα σχέδια για ένα τέτοιο σχέδιο και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να προκηρυχθεί απεργία.

Σήμερα (21.8.2024), η IG Metall απέστειλε ένα φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

Μεταξύ 9.000 και 10.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το σενάριο. Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, το εκτελεστικό συμβούλιο της Thyssen-Krupp και το εκτελεστικό συμβούλιο της θυγατρικής της χαλυβουργίας διαφωνούν εδώ και εβδομάδες για το μέλλον της χαλυβουργίας.

Τον Απρίλιο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Bernhard Osburg ανέλαβε να εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση του τμήματος χάλυβα.

Αυτό φέρεται τώρα να έχει παρουσιαστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας – αλλά το διοικητικό συμβούλιο φέρεται να έχει διαφωνήσει με τους αριθμούς. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο της Osburg φέρεται να περιλαμβάνει μείωση της παραγωγικής ικανότητας σε 9,5 εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως.

Ωστόσο, αυτή η μείωση δεν είναι αρκετά μεγάλη για το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ομίλου υπό τον Miguel Lopez, σύμφωνα με τους γνώστες του ομίλου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version