Site icon NewsIT

Η BYD αναλαμβάνει τον έλεγχο της κοινοπραξίας με την Mercedes – Benz στην Κίνα

17.09.2024 | 09:24
Η BYD αναλαμβάνει τον έλεγχο της κοινοπραξίας με την Mercedes – Benz στην Κίνα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο μιας κοινοπραξίας που είχε στην Κίνα με τη Mercedes – Benz, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών περιορίζει την έκθεσή τους στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η BYD απέκτησε το υπόλοιπο 10% των μετοχών που δεν κατείχε ήδη σε μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για την εμπορία της μάρκας premium ηλεκτρικών οχημάτων Denza, όπως ανακοίνωσε αργά χθες (16.9.2024). 

Η κίνηση αυτή τερματίζει μια 13ετή συνεργασία και έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έως και 36,3%. Η ψηφοφορία των κρατών μελών σχετικά με την πρόταση προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η Denza, η οποία ενσωματώθηκε ως Shenzhen BYD New Energy, ιδρύθηκε από τη BYD και τη Mercedes το 2011, με ποσοστό συμμετοχής 50% η καθεμία. Η επιχείρηση επικεντρώθηκε στα premium EVs, αλλά οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν τη Mercedes, τότε γνωστή ως Daimler, να μειώσει το μερίδιό της στο 10% το 2021.

Μετά από μια αναπροσαρμογή της στρατηγικής της το επόμενο έτος, η Denza κέρδισε δημοτικότητα μέσα από τα πολυτελή μίνι βαν D9, το οποίο κατατάχθηκε ως το καλύτερο σε πωλήσεις στην κατηγορία για το 2023. Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, η Denza πρόκειται να λανσάρει το μοντέλο Z9GT αργότερα αυτή την εβδομάδα με τιμή προπώλησης που ξεκινά από 339.800 γουάν (47.900 δολάρια).

Tags: ,

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version