Site icon NewsIT

Η Desserta Hellas εξαγόρασε τη Δωρική από τη Μινέρβα

03.07.2024 | 18:18
Η Desserta Hellas εξαγόρασε τη Δωρική από τη Μινέρβα

Την εξαγορά της εταιρείας Δωρική AE από την Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα (3.7.2024) η Desserta Hellas ΑΕ, θυγατρική της Berglandmilch με έδρα την Αθήνα για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και των υπόλοιπων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Δωρική ΑΕ είναι εταιρεία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων με έδρα το Επισκοπικό Ιωαννίνων (πρώην εργοστάσιο Μινέρβα – Χωριό). Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ανακοινώθηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, όπου συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι και από τις δύο εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Desserta Hellas, Αθανάσιος Πλατανιάς: «Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία μας με τον καλύτερο τρόπο. Ένα κεφάλαιο δυναμικής εξωστρέφειας σε επίπεδο παραγωγής και διείσδυσης σε νέες αγορές εκτός Ελλάδος. Είμαστε περήφανοι και μαζί με τον στρατηγικό μας εταίρο, Berglandmilch e-Gen,θα εργαστούμε σκληρά, ώστε να δικαιωθεί η πολιτική ανάπτυξης που έχουμε σχεδιάσει».

Στην τεχνογνωσία, αλλά και στην εμπειρία στον κλάδο των τυροκομικών και των διεθνών αγορών αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Berglandmilch και μετόχου εταιρείας στη Desserta Hellas, Josef Braunshofer: «Στην Berglandmilch είχαμε μία ευρεία γκάμα τυροκομικών, αλλά όχι φέτα. Σήμερα, έκλεισε αυτή η εκκρεμότητα. Πετύχαμε να προσθέσουμε ένα εργοστάσιο που παράγει εξαιρετικής ποιότητας φέτα.

Είμαστε εδώ μαζί με το στρατηγικό μας εταίρο Desserta Hellas προσφέροντας το ισχυρό δίκτυο πωλήσεων μας σε όλη την Ευρώπη και τις καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν το μετασχηματισμό του εργοστασίου, αλλά και τους παραγωγούς γάλακτος. Είμαστε παραγωγοί, όπως εσείς. Πιστεύουμε, επενδύουμε, στηρίζουμε τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιλογές μας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Μινέρβα ΑΕ, Κατερίνα Βλάχου, αναφέρει: «Ευχαριστούμε τους συναδέλφους στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο που ξεκινάει και είμαστε σίγουροι ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης μέσω του δικτύου και της εμπειρίας της Desserta Hellasκαι της Bergalndmilch στον κλάδο των τυροκομικών».

Να σημειωθεί ότι η μάρκα ΧΩΡΙΟ, συμπεριλαμβανομένων των τυροκομικών προϊόντων, παραμένουν στην ιδιοκτησία της Μινέρβα ΑΕ και στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα εξακολουθούν να παράγονται στο εργοστάσιο. Στρατηγικό στόχο της διοίκησης για τη Δωρική, αποτελεί η εδραίωση στις αγορές του εξωτερικού και η ανάπτυξη της γκάμας των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων, προσφέροντας υψηλή ποιότητα στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version