Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Metlen στη Χιλή εντάσσεται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ

Η Metlen στη Χιλή εντάσσεται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ

Η Metlen Energy and Metals ανακοίνωσε σήμερα (31.7.2024) στη Χιλή την ένταξή της στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μια διεθνή πλατφόρμα που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, επικεντρώνοντας σε 10 αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, το περιβάλλον και τα μέτρα κατά της διαφθοράς.

Με αυτόν τον τρόπο, η Metlen, με δραστηριότητες στις Χιλιανές περιοχές Arica και Parinacota, Antofagasta και Coquimbo, εντάσσεται στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 17 χιλιάδες εταιρείες από 160 χώρες, ήτοι στον ΟΗΕ.

Καθώς οι εταιρείες δραστηριοποιούνται σε μια νέα επιχειρηματική εποχή όπου οι πληροφορίες για τη βιωσιμότητα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική σημασία σε παγκόσμιο επίπεδο, η ελληνική ενεργειακή εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και των λύσεων που προσφέρει στους πελάτες της.

Με την ένταξή της στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ, η Metlen δεσμεύεται να τηρεί αυτές τις ευρέως αποδεκτές αρχές, ενώ συμβάλλει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Metlen ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις Δέκα Αρχές του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ και τους ΣΒΑ του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Με την τελευταία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Απόδοσης ESG 2023, η Metlen συνεχίζει να αποδεικνύει την αφοσίωσή της στη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη της, ως βασικό στοιχείο για την προώθηση θετικών, διαρκών αλλαγών.

Επί του παρόντος, στη Χιλή, 200 εταιρείες συμμετέχουν στη συμμαχία του Παγκόσμιου Συμφώνου, συμπεριλαμβανομένων των Albemarle, Acciona, SQM, Colbún, Scotiabank, Cencosud, Latam Airlines.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις