Παρασκευή, 30 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η Nvidia συζητά τη συμμετοχή της στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του OpenAI

Η Nvidia συζητά τη συμμετοχή της στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του OpenAI

Η Nvidia, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, έχει συζητήσει τη συμμετοχή της σε έναν γύρο χρηματοδότησης για τον αμερικανικό ερευνητικό οργανισμό τεχνητής νοημοσύνης (AI) OpenAI που θα αποτιμούσε την αξία της νεοφυούς επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Apple και η Microsoft έχουν επίσης συνομιλήσει για τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση του ερευνητικού οργανισμού τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Του γύρου των συζητήσεων θα ηγηθεί η Thrive Capital, η οποία επενδύει περίπου 1 δισ. δολάρια, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Nvidia έχει συζητήσει την επένδυση περίπου 100 εκατ. δολαρίων, είπαν δύο από τους ανθρώπους.

Εάν οι συζητήσεις προχωρήσουν, αυτό θα σημαίνει ότι οι τρεις πολυτιμότερες εταιρείες τεχνολογίας υποστηρίζουν όλες την OpenAI, κατασκευάστρια του πρωτοποριακού chatbot ChatGPT. Η Microsoft ήταν ήδη ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της OpenAI, έχοντας επενδύσει περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις