Δευτέρα, 9 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Η Panasonic θα επαναλειτουργήσει εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών EV επόμενης γενιάς

Η Panasonic θα επαναλειτουργήσει εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών EV επόμενης γενιάς

Η Panasonic είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των μπαταριών της επόμενης γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα (EV) μετά την επαναλειτουργία ενός εργοστασίου στη Wakayama της Ιαπωνίας.

Οι εγκαταστάσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, οι οποίες παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή εξαρτημάτων μπαταριών, θα γίνουν η κύρια βιομηχανική μονάδα για την παραγωγή της κυλινδρικής κυψέλης ιόντων λιθίου 4680 της Panasonic και η παραγωγή θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγηση, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα (9.9.2024) χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Panasonic λέει ότι η μπαταρία 4680 είναι ελαφρύτερη, πιο αποδοτική και φθηνότερη στην κατασκευή από την προκάτοχό της, την 2170. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμβέλειας και του χρόνου φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα θα μειώσει το κόστος. «Πιστεύουμε ότι αυτές οι μπαταρίες θα συμβάλουν στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Yuki Kusumi, λέγοντας πως οι μπαταρίες αποθήκευσης είναι κρίσιμο έσοδο για τη χώρα.

Ενώ η αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως και έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της δημοτικότητας των υβριδικών αυτοκινήτων αερίου – ηλεκτρικού ρεύματος, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες της αλυσίδας εφοδιασμού θεωρούν ότι είναι καλύτερα να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη στροφή της βιομηχανίας προς τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ως αποτέλεσμα, η Panasonic, ένας σημαντικός προμηθευτής της Tesla και άλλων μεγάλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, επενδύει στην τεχνολογία EV αναπτύσσοντας προηγμένες μπαταρίες και αναδομώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού της, συγκεκριμένα στη Βόρεια Αμερική.

Η μονάδα μπαταριών της, Panasonic Energy, επενδύει 463 δισ. γιεν (3,2 δισ. δολάρια) μαζί με τη Subaru για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στο νομό Gunma, όπως δήλωσαν οι 2 εταιρείες την περασμένη εβδομάδα. Το εργοστάσιο θα έχει παραγωγή 16 γιγαβατώρες μέχρι το τέλος του 2030 και οι μπαταρίες που θα παραχθούν θα χρησιμοποιηθούν στα EVs της Subaru που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το οικονομικό έτος 2028.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα νέες επιδοτήσεις ύψους 350 δισ. γιεν για ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Panasonic, προκειμένου να επενδύσουν στην ανάπτυξη μπαταριών προηγμένων τεχνολογιών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Panasonic έχει επίσης συνεργασία με τη Mazda Motor για την ανάπτυξη κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις