Τρίτη, 10 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Η απάντηση της Google για το πρόστιμο του Δικαστηρίου της ΕΕ

Η απάντηση της Google για το πρόστιμο του Δικαστηρίου της ΕΕ

Δυσαρέσκεια εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Google από τη σημερινή (10.9.2024) απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να της επιβάλλει πρόστιμο για τις πρακτικές της θεωρώντας ότι αντιβαίνουν τους κανόνες ανταγωνισμού. 

Συγκεκριμένα, η Google στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση σχετίζεται με μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Ήδη από το 2017 προχωρήσαμε σε αλλαγές προκειμένου να συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προσέγγισή μας λειτουργεί με επιτυχία εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια, παράγοντας δισεκατομμύρια κλικ για πάνω από 800 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών». 

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο επιβεβαίωσε πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ σε βάρος της Google για πρακτικές που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό.

Η επίτροπος της ΕΕ για τον ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει, μέσω νομοθετικών προτάσεων και της επιβολής του νόμου, τη δουλειά της εναντίον του φορολογικού ανταγωνισμού και του επιθετικού σχεδιασμού της φορολογίας από χώρες της ΕΕ και από πολυεθνικές.

«Οι έρευνές μας συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης μεταξύ των κρατών μελών. Βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να επιταχυνθεί κανονιστική και νομοθετική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις