Site icon NewsIT

Η Ιταλία περικόπτει τη χρηματοδότηση της Stellantis και της Mercedes – Benz

17.09.2024 | 15:41
Η Ιταλία περικόπτει τη χρηματοδότηση της Stellantis και της Mercedes – Benz

Η ιταλική κυβέρνηση περικόπτει τα κονδύλια για το εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Stellantis και της Mercedes – Benz, ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Τα δημόσια κονδύλια που είχαν αρχικά διατεθεί στην Automotive Cells Company (ACC), στους μετόχους της οποίας περιλαμβάνονται οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, θα μεταφερθούν σε άλλες πρωτοβουλίες για την πράσινη ενέργεια, αφού η εταιρεία απέτυχε να παράσχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε σήμερα (17.9.2024) ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο (Adolfo Urso).

Η ACC, η οποία είχε καταστρώσει σχέδια για την κατασκευή τριών εργοστασίων μπαταριών στην Ευρώπη με συνολική επένδυση 7 δισ. ευρώ (7,8 δισ. δολαρίων), διέκοψε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο Τέρμολι, στην ανατολική ακτή της Ιταλίας. 

Η Stellantis θα συνεχίσει να κατασκευάζει κινητήρες στο εργοστάσιο Termoli μέχρι το 2028 για να συμβάλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από την καθυστέρηση του εργοστασίου μπαταριών, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version