Site icon NewsIT

Η πορεία των projects της Hellenic Properties και οι επόμενοι στόχοι

05.10.2024 | 07:10
Η πορεία των projects της Hellenic Properties και οι επόμενοι στόχοι

Construction and home renovation concept, model house, work tools, house keys and draft project on a desktop

Νέα οικιστικά projects στοχεύει να αναλάβει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα η Hellenic Properties, που είναι υπό την διοίκηση του Ερρίκου Αρώνες. Η εταιρεία ακίνητων τον Μάρτιο του 2025 πρόκειται να παραδώσει το μεγαλύτερο οικιστικό της έργο στο Στροφύλι στην Κηφισιά, ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στον τομέα των γραφείων.

Το πέτρινο ιστορικό ακίνητο στην καρδιά της Κηφισιάς στο Στροφύλι, στον αριθμό 18 της οδού Παναγή Τσαλδάρη, που ανακατασκευάζεται εκ βάθρων, θα αποτελείται από 7 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες έχουν βγει ήδη προς πώληση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της διοίκησης, έχει πωληθεί σε έναν Έλληνα από τα σχέδια έναντι 8.000.000 ευρώ, η μία από τις εφτά κατοικίες, ενώ το επόμενο διάστημα η εταιρεία περιμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον να γίνει ακόμα πιο έντονο. Πρόκειται για επένδυση που ανέρχεται περίπου στα 11 εκατ. ευρώ και η οποία θα γεμίσει σημαντικά το «ταμείο» της Hellenic Properties,

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στον τομέα των γραφείων, καθώς ήδη έχει προχωρήσει στην απόκτηση δύο οικοπέδων επί της λεωφόρου Καραμανλή στο Μαρούσι, του κεντρικού δρόμου που τοποθετείται παράλληλα προς την Αττική Οδό. Και τα δύο έργα αφορούν την ανέγερση κτιρίων γραφείων, το πρώτο συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ. και το δεύτερο 5.500 τ.μ.

Η Hellenic Properties βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των αδειοδοτήσεων, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το επόμενο διάστημα.

Ερωτηματικό για την εταιρεία αποτελεί το ιδιόκτητο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., επί της Λεωφόρου Συγγρού, ακριβώς δίπλα στα γραφεία της Generali, το οποίο ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από την εταιρεία πώς θα αξιοποιηθεί. Η Διοίκηση μάλιστα περιμένει να δει τις χρήσεις που θα αποκτήσουν τα ακίνητα που είναι γύρω από αυτό.

Η Hellenic Properties, ωστόσο, προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός κτιρίου μικτής χρήσης που θα περιλαμβάνει δηλαδή εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments), προκειμένου να εκμεταλλευτεί τόσο το πλήθος των εργαζομένων της περιοχής, όσο και τις ανάγκες στέγασης φοιτητών αλλά θα έχει και κομμάτια retail. Το σύνολο της επένδυσης μάλιστα πρόκειται να φτάσει τα 28 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια.

Προ ολίγων ημερών η εταιρεία έκανε και τα επίσημα εγκαίνια του Twinn Downtown Piraeus, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και την οδό Καραολή & Δημητρίου, σε απόσταση πέντε λεπτών από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το εν λόγω ξενοδοχείο λειτουργεί από την Άνοιξη και ενώ είχε ως αρχικό σκοπό να τραβήξει τους διερχόμενους τουρίστες από το λιμάνι, φαίνεται από τις πληρότητες ότι έχει προσεγγίσει και άλλους επισκέπτες λόγω των προσιτών του τιμών. Η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση διαχείρισης του ξενοδοχείου με την Santikos Collection.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία άρχισε εκ νέου το 2022 καθώς είχε παγώσει λόγω της πανδημίας. Στο παρελθόν στο εν λόγω κτίριο παρέμεναν δώδεκα διαφορετικοί μισθωτές που χρησιμοποιούσαν τους χώρους σαν γραφεία, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα το οποίο παρέμεινε.

Σήμερα, το κτίριο έχει μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που αποτελείται από δωμάτια από 13 τ.μ. έως 18 τ.μ. σύντομης διαμονής. Η εταιρεία θα εξετάσει περαιτέρω ευκαιρίες στον τουριστικό τομέα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version