Site icon NewsIT

Ηλεκτρικά οχήματα: Η BMW προηγείται της Tesla σε πωλήσεις για πρώτη φορά στην Ευρώπη

22.08.2024 | 15:46
Ηλεκτρικά οχήματα: Η BMW προηγείται της Tesla σε πωλήσεις για πρώτη φορά στην Ευρώπη

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of German automaker BMW is seen in Brussels, Belgium February 28, 2023. REUTERS/Yves Herman/File Photo/File Photo

Η BMW ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να αυξήσει τις αποστολές σε μια κατά τα άλλα αποδυναμωμένη αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων BMW στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο σε 14.869 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία συμβούλων Jato Dynamics. Οι αποστολές της Tesla μειώθηκαν κατά 16% σε 14.561 μονάδες.

Ενώ η Tesla εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατάταξη των πωλήσεων από έτος σε έτος, η ισχυρή εμφάνιση της BMW τον Ιούλιο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων ξεπερνά την Tesla.

Συνολικά, οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτων ταξινόμησαν 139.300 νέα EV, σημειώνοντας μείωση 6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version