Πέμπτη, 8 Αυγ.
30oC Αθήνα

ΗΡΩΝ: Παρέχει αναπάντεχες λύσεις στα ερωτήματα της ενεργειακής κρίσης

ΗΡΩΝ: Παρέχει αναπάντεχες λύσεις στα ερωτήματα της ενεργειακής κρίσης

Αναπάντεχες λύσεις παρέχει ο ΗΡΩΝ σε ερωτήματα για την ενεργειακή κρίση και εξηγεί τι συμβαίνει στην αγορά ενέργειας στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός του παρατεταμένου καύσωνα σε Βαλκάνια και Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, των ελλείψεων στα συστήματα διασύνδεσης δικτύων μεταφοράς ενέργειας και των καταστροφών στις ενεργειακές υποδομές του πολέμου που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή αύξηση των τιμών ρεύματος χονδρικής και κατ’ επέκταση λιανικής, σύμφωνα με τον ΗΡΩΝΑ. 

Παράλληλα, οι ανεπανάληπτες ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και οι επακόλουθες εισαγωγές ρεύματος υψηλού κόστους από άλλες χώρες είχαν ως αποτέλεσμα την έξαρση της ενεργειακής κρίσης και τη σημαντική άνοδο των ενεργειακών τιμολογίων παρά την αυξημένη ζήτηση λόγω του καύσωνα.

Ωστόσο, το πιο αδύναμο σημείο του δικτύου ενέργειας εντοπίζεται στο τμήμα της διασύνδεσης μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας, την ίδια ώρα που το σύνολο των διασυνδέσεων στην ευρύτερη περιοχή των χωρών της Δυτικής και της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρουσίασε ανυπέρβλητες όπως αποδείχθηκε δυσκολίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές στις περισσότερες από αυτές τις χώρες να βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να «φουσκώνουν» απότομα.

Από την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος, μάλιστα, δεν εξαιρείται και η γειτονιά μας, με την Ιταλία και την Ελλάδα να βρίσκονται κι αυτές στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Η επιδότηση του ΥΠΕΝ 

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, το ΥΠΕΝ έλαβε την πρωτοβουλία να υιοθετήσει έκτακτα μέτρα για την άμεση ανακούφιση των οικιακών καταναλωτών παρέχοντας επιδότηση 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα στα κυμαινόμενα (πράσινα και κίτρινα) τιμολόγια για καταναλώσεις έως και 500 κιλοβατώρες για τον μήνα Αύγουστο του 2024.

Οι απαντήσεις του ΗΡΩΝΑ

Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα, ο ΗΡΩΝ, είναι σε θέση να παρέχει απλές και προσιτές λύσεις στα προβλήματα των καταναλωτών.

Για τον λόγο αυτό, παρέχει λύσεις στους οικιακούς καταναλωτές ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ:

  1. Tον Αύγουστο, οι πελάτες HΡΩΝ με οικιακό «κίτρινο τιμολόγιο» (Υellow Free & Benefit Home Protect Home και οικιακά προγράμματα της οικογένειας Generous), θα λάβουν από τον ΗΡΩΝΑ επιπλέον έκπτωση ίση με την κρατική επιδότηση και μάλιστα στο σύνολο της κατανάλωσης. Δηλαδή, στην επιπλέον έκπτωση που θα λάβουν οι καταναλωτές δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των 500 κιλοβατωρών.
  2. Yellow One Home. Η ανταγωνιστική χρέωση του Yellow One Home, δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα και αφορά την κατανάλωση του τρέχοντος μηνός. Το τιμολόγιο αυτό έχει εξασφαλισμένη, ανταγωνιστική τελική χρέωση στα 0,0936 ευρώ ανά κιλοβατώρα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο 2024 στην οποία συμπεριλαμβάνεται και 20% έκπτωση συνέπειας, για όσους εξοφλούν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Επιπλέον, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το Yellow One θα επωφεληθούν και από την κρατική επιδότηση του Αυγούστου, εξασφαλίζοντας δηλαδή ακόμη χαμηλότερη τελική τιμή στα 0,0776 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης του Αυγούστου 2024.
  3. Επίσης για το μήνα Αύγουστο, ο ΗΡΩΝ διατηρεί αμετάβλητη την τελική τιμή χρέωσης προμήθειας του Ιουλίου, δηλαδή 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς πελάτες στο πρόγραμμα Basic Home («πράσινο» τιμολόγιο). Επιπλέον, οι καταναλωτές θα δικαιούνται και την κρατική επιδότηση 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για τον Αύγουστο 2024 για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες.
  4. Fix Genius Home. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές που επιθυμούν τη σταθερότητα στους λογαριασμούς ρεύματος. Το Fix Genius Home είναι το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος, με ανταγωνιστική χρέωση, σταθερή για έξι μήνες.
  5. «Ενεργειακή κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α». Με τη συμμετοχή τους σε αυτήν, οι οικιακοί καταναλωτές επωφελούνται της πράσινης ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάρκα του ΗΡΩΝΑ και τη λαμβάνουν με μορφή πιστώσεων (εκπτώσεων) στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματός τους στον ΗΡΩΝΑ. Το όφελος δηλαδή από τη συμμετοχή τους στην παραγωγή και πώληση της πράσινης ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά του ΗΡΩΝΑ πιστώνεται στο λογαριασμό τους, μειώνοντάς το κόστος του ρεύματος που καταναλώνουν. Και φυσικά δεν απαιτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη, συνεπώς ούτε και η εμπλοκή των καταναλωτών σε γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες τοποθέτησης τους.

Ο ΗΡΩΝ στηρίζει τους καταναλωτές έμπρακτα και στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα τους για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες ενεργειακές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις