Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Ιταλία: Έρευνα κατά της Armani και της Dior για αθέμιτες πρακτικές σε βάρος εργαζομένων

Ιταλία: Έρευνα κατά της Armani και της Dior για αθέμιτες πρακτικές σε βάρος εργαζομένων

Η Αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας ξεκίνησε έρευνα για ορισμένες εταιρείες που ελέγχονται από τους ομίλους πολυτελών ειδών μόδας Giorgio Armani και Christian Dior για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ώθησε τον οίκο Dior να διακόψει τις παραγγελίες από τους στοχευμένους προμηθευτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου μόδας μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας γι’ αυτόν και τον οίκο της Armani.

Η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, με έδρα τη Ρώμη, ερευνά κατά πόσον οι δύο οίκοι χρησιμοποίησαν προμηθευτές που εφάρμοζαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής «ανεπαρκών» μισθών στους εργαζόμενους και μερικές φορές τους ανάγκαζαν να εργάζονται παράνομα πολλές ώρες σε ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτή η έρευνα είναι η πιο πρόσφατη κίνηση των αρχών στην Ιταλία για την πάταξη της φερόμενης ως παράνομης επιχειρηματικής συμπεριφοράς στον κλάδο της μόδας, σύμφωνα με σημερινή (17.7.2024) δημοσίευση του Bloomberg.

Τον Ιούνιο, το δικαστήριο του Μιλάνου έθεσε μια μονάδα του γαλλικού οίκου μόδας Dior υπό δικαστικό έλεγχο, επικαλούμενο υποτιθέμενες παραβιάσεις της εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Η Dior, η οποία παράγει πολυτελείς τσάντες και αξεσουάρ στην Ιταλία, δεν «απέτρεψε και δεν περιόρισε την εργασιακή εκμετάλλευση εντός του κύκλου παραγωγής της», ανέφερε τότε η ιταλική αστυνομία.

Παρομοίως, τον Απρίλιο υπό τον ίδιο έλεγχο έθεσε δικαστής του Μιλάνου τη μονάδα παραγωγής της Armani για υποτιθέμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Την Τρίτη (16.7.2024), αξιωματούχοι της οικονομικής αστυνομίας και της αντιμονοπωλιακής υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Giorgio Armani, της G.A. Operations και της Christian Dior. Ο Όμιλος Armani δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για την έρευνα.

«Οι εμπλεκόμενες εταιρείες δεσμεύονται πλήρως να συνεργαστούν με τις αρχές, πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν βάση και είναι βέβαιες για ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την έρευνα», πρόσθεσε η ιταλική εταιρεία σε γραπτή δήλωση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις