Σάββατο, 20 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Κατατέθηκε χθες (19.7.2024) στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 σύμβασης συγχώνευσης και επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

Σύμφωνα με τη σχετική αιτιολογική έκθεση, το νομοσχέδιο αποβλέπει στη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και της Attica Bank, στην οποία το Δημόσιο έχει ήδη επενδύσει σημαντικά. Η τράπεζα που θα προκύψει μετά την εξυγίανση και τη συγχώνευση των δύο ανωτέρω τραπεζών θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικότερου τραπεζικού περιβάλλοντος, επ’ ωφελεία των καταθετών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, θα τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις