Πέμπτη, 5 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Κίνα: Αυξάνονται οι πιέσεις από τις BYD, Saic και Geely για την αποτροπή των ευρωπαϊκών δασμών

Κίνα: Αυξάνονται οι πιέσεις από τις BYD, Saic και Geely για την αποτροπή των ευρωπαϊκών δασμών

Από τον Νοέμβριο πρόκειται να επιβληθούν νέοι αντισταθμιστικοί δασμοί της ΕΕ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία παράγονται από βιομηχανίες της Κίνας, καθώς η Κομισιόν θεωρεί αποδεδειγμένο ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές λαμβάνουν παράνομες επιδοτήσεις από το κινεζικό κράτος.

Στο παρασκήνιο, όμως, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες της Κίνας να αποτρέψει τους δασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD, Saic και Geely καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας για την εισαγωγή και εξαγωγή μηχανημάτων και ηλεκτρονικών προϊόντων (CCCME) έχουν πλέον υποβάλει διάφορες προσφορές στην Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, θέλουν να αυξήσουν τις τιμές τους για τα εξαγώγιμα αυτοκίνητα. Αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα της «Politico».

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει επίσημα τις κινεζικές προσφορές. Ωστόσο, η αρχή δηλώνει ότι οι προσφορές δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και δεν συνάδουν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Η Κομισιόν επεξεργάζεται ήδη τον τελωνειακό κανονισμό, τον οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στα κράτη μέλη τον Σεπτέμβριο. Οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις