Site icon NewsIT

«Κληρώνει» τον Ιούλιο για μεγάλο ΣΔΙΤ αρδευτικό έργο στην Καρδίτσα αξίας 128 εκατ. ευρώ – Ποιο είναι οι διεκδικητές της σύμβασης

03.07.2024 | 06:36
«Κληρώνει» τον Ιούλιο για μεγάλο ΣΔΙΤ αρδευτικό έργο στην Καρδίτσα αξίας 128 εκατ. ευρώ – Ποιο είναι οι διεκδικητές της σύμβασης

Irrigation Landscaping Worker Installing PVC Pipe for a Sprinkler System in New Construction in the Midwest, Southern USA

Σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα, στις 15 Ιουλίου 2024, «κληρώνει» για τον κατασκευαστικό όμιλο που θα δώσει την καλύτερη προσφορά για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου άρδευσης στην περιοχή της Καρδίτσας. Πρόκειται για το το έργο «Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμός των δικτύων Άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Ταυρωπού», που προωθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με μοντέλο ΣΔΙΤ, εκτιμώμενης αξίας 128,75 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στον ΣΔΙΤ διαγωνισμό συμμετέχουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΕΤΚΑ (όμιλος METLEN) – INTRAKAT – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΑΒΑΞ. Το έργο πρόκειται να εξυπηρετήσει την άρδευση των αγροκτημάτων Αρτεσιανού, Γεωργικού, Καναλίων, Καρδίτσας, Καρδιτσομαγούλας, Κρύας Βρύσης, Λοξάδας, Μακρυχωρίου, Μητρόπολης, Μυρίνης, Παλαιοκκλησίου, Προδρόμου, Ρούσσου, Σταυρού, Φαναρίου, Φράγκου, καθώς και μέρος των αγροκτημάτων Αγ. Αναργύρων, Αγ. Θεοδώρων και Ξινονερίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Η συνολική εξυπηρετούμενη έκταση του έργου ανέρχεται σε 115.000 στρέμματα και βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Το Αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού αποτελείται από τα έργα μεταφοράς και διανομής του νερού (κεντρικός προσαγωγός, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) και τα δίκτυα εφαρμογής (τριτεύον δίκτυο).

Για την υλοποίηση του έργου δεν υφίσταται ανάγκη για απαλλοτριώσεις γης. Η διάρκεια της σύμπραξης ΣΔΙΤ θα ανέρχεται σε είκοσι πέντε (25) έτη ενώ προβλέπεται 4ετής περίοδος κατασκευής.

Το αντικείμενο της παρούσας σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Ταυρωπού. Ειδικότερα, το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης αφορά:

  • στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών
  • στην κατασκευή: – του κεντρικού προσαγωγού αγωγού μήκους 18 χλμ. – του πρωτεύοντος αρδευτικού δικτύου μήκους 17 χλμ. – του δευτερεύοντος αρδευτικού δικτύου μήκους 69 χλμ. – του τριτεύοντος αρδευτικού δικτύου μήκους 685 χλμ.
  • στην βελτίωση/αναβάθμιση των έργων στο κύριο σημείο υδροληψίας
  • στη συντήρηση και τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version