Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Μεγάλη συμφωνία για αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη έκλεισε η Gastrade

Μεγάλη συμφωνία για αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη έκλεισε η Gastrade

Η αμερικανική παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), Venture Global, υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την ελληνική Gastrade για τη δέσμευση δυναμικότητας επαναεριοποίησης έως και 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων LNG στο νέο τερματικό της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το Reuters, η πενταετής συμφωνία τίθεται σε ισχύ το 2025 και το LNG θα προέλθει από δύο από τις εξαγωγικές εγκαταστάσεις της Venture Global στη Λουιζιάνα, δήλωσε η εταιρεία σήμερα (17.9.2024).

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Venture Global πρόσβαση στο LNG της Αλεξανδρούπολης, αυξάνοντας την ικανότητά της να φτάσει στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ανέφερε.

Η εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του τερματικού σταθμού ή περίπου 12 φορτία ετησίως.
«Αυτή η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τις δραστηριότητές μας αυξάνοντας τα περιουσιακά μας στοιχεία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού LNG, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της αποστολής και της επαναεριοποίησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global, Mike Sabel.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις