Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Χρυσή διάκριση στα Environmental Awards 2024

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Χρυσή διάκριση στα Environmental Awards 2024

Μία ακόμα χρυσή διάκριση και δύο χάλκινες, απέσπασαν στο πλαίσιο των Environmental Awards 2024, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας!

Ειδικότερα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν το Gold Βραβείο, στην κατηγορία «Μείωση σπατάλης τροφίμων – Διαχείριση αποβλήτων» και Bronze βραβείο στην κατηγορία «Κυκλική Οικονομία», για το σύνολο των ενεργειών τους σχετικά με την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων (κοσμποστοποίηση). Επιπλέον παρέλαβαν ένα Bronze βραβείο στην κατηγορία «Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων», για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης “Boosting Recycling Initiative”.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων (κοσμποστοποίηση), πραγματοποιείται ήδη και στις δύο πλευρές στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Αταλάντης και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους ΣΕΑ των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης μας. Οι μηχανικοί κομποστοποιητές, έχουν δυνατότητα διαχείρισης έως και 100 κιλά οργανικών αποβλήτων που συγκεντρώνονται από τον ΣΕΑ (π.χ. απόβλητα καφέ, υπολείμματα τροφών, απόβλητα πρασίνου του ΣΕΑ), τα οποία αφού υποβληθούν στη διαδικασία της κομποστοποίησης, μετατρέπονται σε λίπασμα το οποίο αξιοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό εδάφους κατά τις εργασίες συντήρησης πρασίνου εντός του αυτοκινητόδρομου.

Ταυτόχρονα, στις κουζίνες των κεντρικών γραφείων της Νέας Οδού και Κεντρικής Οδού, έχουμε εγκαταστήσει ειδικούς ξηραντήρες που καθιστούν δυνατή την καθημερινή ανακύκλωση των υπολειμμάτων τροφών από τους εργαζόμενους. Το 2023 συγκεντρώσαμε 1,5 τόνο κομπόστ, το οποίο και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες φύτευσης και συντήρησης πρασίνου στους περιβάλλοντες χώρους των κτιρίων μας!

Τέλος μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης “Boosting Recycling Initiative”, το οποίο και εφαρμόζεται σε όλο το έργο παραχώρησης και αφορά στο συνόλου των υλικών που προκύπτουν από τη συντήρηση και τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων μας, στη Νέα Οδό (Ιόνια Οδό και ΑΘΕ) το 2023, συγκριτικά με το 2022, καταγράψαμε αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόνι σε μπλε, αλλά και σε κίτρινους κάδους.

Ταυτόχρονα, στην Κεντρική Οδό (ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας-Ε65), διπλασιάσαμε αυτή την ποσότητα και ανακυκλώσαμε 7 τόνους επιπλέον υλικού.

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που προστατεύουν και αναδεικνύουν το περιβάλλον. Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών και οι βραβεύσεις που φέρουν, αποτελούν για εμάς κινητήριο δύναμη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Ροδιανός Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, οι 4 άξονες που αναπτύσσουμε, εμπλουτίζουμε και έχουμε ως πυξίδες για την καθημερινή μας λειτουργία είναι η οδική ασφάλεια, η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η ποιότητα και καινοτομία στις υπηρεσίες και η φροντίδα των ανθρώπων μας. Μας αρέσει να καινοτομούμε και να εφαρμόζουμε πρακτικές πέρα απ’ τα συνηθισμένα, αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλα όσα πρεσβεύουμε. Για αυτό και σχεδιάσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις μας, τη γνωστή σε όλους κομποστοποίηση. Αυτό το πρόγραμμα έγινε επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμέτοχης των ανθρώπων μας που το αγκάλιασαν από την πρώτη ημέρα! Τα αποτελέσματα του φάνηκαν άμεσα και σήμερα βραβευόμαστε για αυτά! Είμαστε οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας!»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις