Σάββατο, 29 Ιουν.
30oC Αθήνα

Νέο μικρό λίφτινγκ σε μεταλλικές κατασκευές του ΟΑΚΑ

Νέο μικρό λίφτινγκ σε μεταλλικές κατασκευές του ΟΑΚΑ

Παρεμβάσεις ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και… αποκατάστασης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας (ΟΑΚΑ), έχει αναλάβει, ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ.

Το κεντρικό στάδιο τέθηκε πρόσφατα ξανά σε λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αφαίρεσης των πολυκαρβονικών φύλλων από το στέγαστρο Καλατράβα, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες «δουλειές» να γίνουν. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει το έργο για την αποκατάσταση της στατικής λειτουργίας του στεγάστρου τόσο του σταδίου του ΟΑΚΑ, όσο και του ποδηλατοδρομίου.

Η ωρίμανση του έργου είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα το επόμενο τρίμηνο. Σε ώριμη φάση βρίσκεται και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου το σταδίου, η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και η κατάρτιση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου για τη βέλτιστη αξιοποίησή του.

Ωστόσο, μέχρι τότε, το ΤΑΙΠΕΔ «τρέχει» και άλλους διαγωνισμούς για το ΟΑΚΑ. Όπως αυτός, αξίας λίγο άνω των 6,1 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), που αφορά στην επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Συντήρηση – Επισκευή – Αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών των δύο Εισόδων, του Τείχους των Εθνών και της Αγοράς του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – ΟΑΚΑ». Από το ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών η 16η/07/2024. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Τείχους των Εθνών, της Αγοράς και των δύο εισόδων, καθώς και η διενέργεια ελέγχων, με μη καταστροφικές μεθόδους.

Πιο συγκεκριμένα και σε συνέχεια της επιθεώρησης και του εκτενούς ελέγχου των εν λόγω μεταλλικών κατασκευών, ο ανάδοχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης κατασκευαστικών ατελειών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Στο Τείχος των Εθνών, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, εξασφάλιση της στήριξης του συστήματος των κοιλοδοκών, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών, διασφάλιση στεγανότητας στο εσωτερικό της κύριας δοκού και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών.
  2. Στην Αγορά, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών.
  3. Στα δύο Στέγαστρα Εισόδων, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών.
  4. Έκδοση των αναγκαίων οικοδομικών αδειών, εφόσον απαιτείται.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις