Site icon NewsIT

Οι ανατροπές που έρχονται στην αγορά ακινήτων της Λ. Συγγρού

02.09.2024 | 07:39
Οι ανατροπές που έρχονται στην αγορά ακινήτων της Λ. Συγγρού

Σημαντικές ανακατατάξεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη Λ. Συγγρού, καθώς σημαντικά ακίνητα είτε αλλάζουν χέρια είτε αποκτούν νέα χρήση. Την ώρα που η Λ. Συγγρού εξακολουθεί να παρέχει σημαντικές υπεραξίες για τους επενδυτές.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του ξενοδοχείου Grand Hyatt στη Λ. Συγγρού, το οποίο μεταβιβάστηκε από την κοινοπραξία της αμερικανικής Hines με την Henderson Park στην Blackstone. Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, σηματοδοτεί την είσοδο της Blackstone στην αγορά πολυτελών ξενοδοχείων πόλης στη Μεσόγειο. Το Grand Hyatt Athens αποκτήθηκε από την κοινοπραξία Hines-Henderson Park το 2017 σε πλειστηριασμό έναντι 33,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν εκτεταμένες επενδύσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, που περιλάμβαναν την εξαγορά γειτονικού ακινήτου και την επέκταση του ξενοδοχείου σε 528 δωμάτια.

Η πρόσφατη συμφωνία πώλησης του ακινήτου στη Blackstone για 230 εκατ. ευρώ αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη στρατηγική ωρίμανσης της επένδυσης από την κοινοπραξία, η οποία πέτυχε εξαιρετική απόδοση.  Έτσι το αμερικανικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο αποκτά το πρώτο του 5άστερο ξενοδοχείο πόλης στη Μεσόγειο ενώ το Grand Hyatt θα είναι το 8ο ξενοδοχείο στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Blackstone, μέσω του ξενοδοχειακού επενδυτικού της βραχίονα Hotel Investment Partner (HIP). Το ξενοδοχείο βρίσκεται ως τώρα υπό τη διαχείριση του ομίλου Knossian -Kokari του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη. Υπενθυμίζεται, επίσης ότι η κοινοπραξία Hines-Henderson Park σ’ αυτήν τη φάση υλοποιεί το πεντάστερο οικιστικό project Apollo Hills στη Βούλα.

Νέο αγοραστή αναζητά και ένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα της Λ. Συγγρού που δεν είναι άλλο από το «διπλό» κτίριο του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το ακίνητο μέσα στον μήνα αναμένεται να βγει επισήμως προς πώληση, με τους επαγγελματίες της αγοράς να εκτιμούν ότι έως τις αρχές του 2025 θα έχει πωληθεί. Πρόκειται για μία κίνηση από πλευράς της CVC προκειμένου να ρευστοποιήσει την αξία ενός κτιρίου, το οποίο είναι εξαιρετικά μεγάλο από πλευράς όγκου και υπερβαίνει κατά πολύ τις πραγματικές ανάγκες της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το συγκρότημα της Eθνικής Aσφαλιστικής αποτελείται από το ισόγειο και έξι ορόφους. Το κόστος για την κατασκευή του ανήλθε στα 36,3 εκατ. ευρώ με κατασκευάστρια την ΕΚΤΕΡ. Είναι συνολικής επιφάνειας 70.000 τ.μ. και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Mario Botta. Αποτελείται από υπόγεια γκαράζ συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. και ανωδομή 30.000 τ.μ.

Ακόμη, ισχυροί παίκτες του εγχώριου real estate και του τουρισμού έχουν εντοπίσει στη Συγγρού σημαντικές ευκαιρίες και γι΄αυτό προχωρούν σε ένα μπαράζ επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ακινήτων Hellenic Properties έχει αποκτήσει κτίριο, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., επί της Λεωφόρου Συγγρού, ακριβώς δίπλα στα γραφεία της Generali, το οποίο έχει αποφασίσει να το μετατρέψει σε κτίριο γραφείων. Το ύψος επένδυσης υπολογιζόταν προ ολίγων ότι θα ανέλθει κατασκευαστικά στα 28 εκατ. ευρώ.
Στη Λ. Συγγρού έχει επενδύσει και η Blend Development & Construction, συμφερόντων της οικογένειας Καλλιτσάντση και συγκεκριμένα των Δημήτρη και Πάρι Καλλιτσάντση. Η εταιρεία πρόκειται να αναπτύξει νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα διαθέτει 50 κλειδιά με περίπου 2.300 τετραγωνικά μέτρα ανωδομή.

Σημαντική παρουσία στην εν λόγω Λεωφόρο έχει και ο ξενοδοχειακός όμιλος Athenaeum Hotels, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου μετά την ανακατασκευή κτιρίου στη συμβολή της Καλλιρρόης με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην περιοχή Μακρυγιάννη. Θυμίζουμε, ότι κατά το παρελθόν στεγάζονταν σε αυτό υπηρεσίες του ομίλου Eurobank, ενώ τα τελευταία χρόνια το ακίνητο παρέμενε αναξιοποίητο.

Το The Athenaeum διαθέτει 52 δωμάτια και σουίτες με θέα στην πόλη, την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό ή τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ο Όμιλος Athenaeum Hotels είναι μία αλυσίδα ξενοδοχείων πόλεως με ισχυρή παρουσία και ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης στην πρωτεύουσα. Λειτουργεί ήδη τέσσερα 4* ξενοδοχεία, το Athenaeum Grand και το Athenaeum Smart στη λεωφόρο Συγγρού, το Athenaeum Eridanus στη λεωφόρο Πειραιώς και το Athenaeum K-29 στην Αγίου Κωνσταντίνου. Με την προσθήκη του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου The Athenaeum, ο Όμιλος Athenaeum Hotels θα διαθέτει πλέον συνολικά 5 ξενοδοχεία στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, όλα περιμετρικά της Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από τα βασικότερα και σημαντικότερα σημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version