Τετάρτη, 28 Αυγ.
33oC Αθήνα

Όμιλος Fourlis: Mega deal με εξαγορά της Footlocker Ελλάδας και Ρουμανίας – Έρχονται πάνω από 100 νέα καταστήματα αθλητικών σε 8 χώρες

Όμιλος Fourlis: Mega deal με εξαγορά της Footlocker Ελλάδας και Ρουμανίας – Έρχονται πάνω από 100 νέα καταστήματα αθλητικών σε 8 χώρες

Ένα mega deal στον χώρο των αθλητικών ειδών ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με την οποία γνωστοποιήθηκε πως ο Όμιλος Fourlis προχωρά σε εξαγορά της εμβληματικής Footlocker, σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Η συμφωνία θα οδηγήσει σε επέκταση του Ομίλου Fourlis σε 4 ακόμη αγορές (Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο), κάνοντας δυναμική είσοδο στην αγορά της λιανικής των αθλητικών ειδών στα Δυτικά Βαλκάνια. Με άμεση ισχύ ο Όμιλος (στον οποίο υπάγονται η Intersport και η IKEA στην Ελλάδα) θα αναλάβει τα 3+3 καταστήματα που η Footlocker ήδη λειτουργεί στη χώρα μας και στη Ρουμανία, ενώ έως τον Απρίλιο 2025 μπαίνουν σε ισχύ αποκλειστικές συμφωνίες αδειοδότησης (licensing agreements) για την ανάπτυξη στις ανωτέρω αγορές των Δυτικών Βαλκανίων.

Το πλάνο της Fourlis αφορά στην ανάπτυξη πάνω από 100 νέων καταστημάτων Footlocker καθώς και premium e-shop αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τις υποδομές και την δυναμική που έχει ο Όμιλος στην ευρύτερη αγορά.

Το σχέδιο ανάπτυξης το οποίο παρουσίασαν τα στελέχη του Ομίλου, βάζει στόχο για δημιουργία 15-20 νέων καταστημάτων σε prime σημεία real estate με πρόβλεψη τζίρου 30 εκατ. ευρώ ετησίως κατά το πρώτο έτος της αδειοδότησης, με ένα αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης να ακολουθείται και στα επόμενα έτη έως το 2027. Στόχος είναι στην επόμενη τριετία, μετά το 2027, ο τζίρος να ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος πως η Footlocker ήδη δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ρουμανία, αναμένονται η επένδυση να αποδίδει άμεσα κερδοφορία χωρίς την ανάγκη αναμονής για την ωρίμανσης της. Επισημάνθηκε παράλληλα, πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις για άμεση είσοδο και στην αγορά της Βουλγαρίας σε πολλά σημεία.

Η επένδυση στη συμφωνία αδειοδότησης θα είναι της τάξης των 80 εκατ. ευρώ σε βάθος εξαετίας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβαρύνει τον δανεισμό του Ομίλου καθώς θα χρηματοδοτείται από την λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Footlocker.

Η προσδοκία είναι πως κατά το 2026-2027 το περιθώριο κέρδους EBITDA θα ανέρχεται σε 9-10%, ενώ για τα EBIT σε 7-8%.

Οι επικεφαλής της Fourlis ξεκαθάρισαν πως η λειτουργία των καταστημάτων Footlocker δεν θα δρα ανταγωνιστικά προς τα Intersport αλλά συμπληρωματικά, οδηγώντας σε παράλληλη ανάπτυξη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις