Σάββατο, 29 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΟΠΑΠ: Σύμβαση Παραχώρησης και 15ετής άδεια για την ΟΠΑΠ Κύπρου

ΟΠΑΠ: Σύμβαση Παραχώρησης και 15ετής άδεια για την ΟΠΑΠ Κύπρου

Σύμβαση Παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε η ΟΠΑΠ Κύπρου για την αποκλειστική διοργάνωση, παροχή και διαχείριση καθορισμένων τυχερών παιγνίων στην κυπριακή αγορά, για περίοδο 15 ετών, σύμφωνα με σημερινή (26.6.2024) ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε. 

Συγκεκριμένα, η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ, έπειτα και από την χορήγηση της σχετικής άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου, η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα. Σημειώνεται ότι η ΕΑΣ αποτελεί πλέον τον ρυθμιστικό φορέα που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Κύπρου. Η τελευταία παρέχει επί σειρά ετών τα εξής παιχνίδια: ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ, SUPER 3, EXTRA 5, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα αντανακλά και τις ετήσιες επιδόσεις των παιχνιδιών που παρέχονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η πρώτη δόση, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκε σήμερα. Όλες οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους για το οποίο παρέχεται άδεια.

Επιπλέον, η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του μεικτού κέρδους (GGR) των παιγνίων που διοργανώνονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου ανέρχεται στο 22,5%.

Επίσης, η ΟΠΑΠ Κύπρου θα καταβάλλει ποσό ύψους 5% του GGR των παιχνιδιών της για χορηγίες αθλητικών, κοινωνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ελάχιστοι ετήσιοι πρόσοδοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζονται στα 20 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις