Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Παράθυρο εξαγοράς της Paramount από την Warner Music

Παράθυρο εξαγοράς της Paramount από την Warner Music

Προσφορά για τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Paramount Global φαίνεται πως ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος της Warner Music, Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζούνιορ (Edgar Bronfman Jr.), σύμφωνα με δημοσίευση της Wall Street Journal.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, ο κληρονόμος του ομίλου αλκοολούχων ποτών Seagram εξετάζει μια επένδυση στην National Amusements, την οικογενειακή εταιρεία που ελέγχει την Paramount Global, καθώς και μια επένδυση στην ίδια την Paramount. Το ποσό της πιθανής προσφοράς δεν αναφέρεται στις αναφορές.

Ωστόσο, οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και είναι πιθανό να μην υποβληθεί επίσημη προσφορά. Εκπρόσωπος της Μπρόνφμαν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Συμφωνία ήδη σε ισχύ με τη Skydance

Η Paramount είχε συμφωνήσει σε συγχώνευση με την Skydance Media, την εταιρεία παραγωγής ταινιών που ανήκει στον David Ellison, τον Ιούλιο μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος και οι εταίροι του επενδύουν περισσότερα από 8 δισ. δολ. στην εξαγορά.

Τότε, οι εταιρείες συμφώνησαν σε μια περίοδο 45 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοι πιθανοί υποψήφιοι θα μπορούσαν να υποβάλουν ανταγωνιστικές προσφορές.

Εάν η Paramount αποφασίσει υπέρ κάποιας άλλης προσφοράς -όπως αυτή του Μπρόνφμαν- θα οφείλει στη Skydance ένα ποσό μεταβίβασης ύψους 400 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ. 

Σύμφωνα με την WSJ, η ομάδα του Μπρόνφμαν είχε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Fortress Investment Group και της πλατφόρμας streaming Roku.

Οι μετοχές της Paramount αυξήθηκαν κατά 7,1% μέχρι το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη χθες (15.8.2024).

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Paramount ξεκίνησε την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ στο πλαίσιο ενός προγράμματος περικοπής κόστους σε ολόκληρη την εταιρεία. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ζημίες για το β’ τρίμηνο του 2024.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις