Site icon NewsIT

Ποια είναι τα έργα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που αναβαθμίζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα

19.06.2024 | 08:04
Ποια είναι τα έργα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που αναβαθμίζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα

ÅîùôåñéêÞ Üðïøç ôïõ Äçìáñ÷Ýéïõ Âï´ëáò - ÂïõëéáãìÝíçò. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Ο επενδυτικός αναβρασμός που συμβαίνει σήμερα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει ως επίκεντρο τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, όπου υλοποιείται ένα μπαράζ πεντάστερων έργων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Athens Riviera Summit 2024, «ο δήμος μας σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό μητροπολιτικού τουρισμού, καθώς σε μία ακτογραμμή 28 χιλιομέτρων, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και επιλογές αναψυχής πέντε αστέρων, τα οποία συνδυάζονται με μία ξεχωριστή γεωμορφολογία που έχει η περιοχή».

Ο Δήμος 3Β ωστόσο είναι έτοιμος να αποδεχθεί και νέα projects, με τον κ. Κωνσταντέλλο να δηλώνει το εξής: «Πετύχαμε με μεθοδικότητα και εντατική στρατηγική να μας αποδοθούν περίπου 700 στρέμματα προς διαχείριση από την ΕΤΑΔ. Στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις του Glamping, όπου σε μια έκταση 45.000 τ.μ. θα περιλαμβάνονται 28 πολυτελείς σκηνές και τις υπηρεσίες σωματικής υγείας και ευεξίας. Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στη Β’ Πλαζ Βούλας που έχει αναλάβει η Athens Beach Club με αντικείμενο τη δημιουργία ενός θερέτρου υψηλού επιπέδου με αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, κατασκευή πισίνας για δημοτική χρήση, καλύπτοντας ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής».

Όπως συμπλήρωσε μάλιστα ο ίδιος: «Η ανάπλαση των ακτών αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και υπό τη διαχείριση του δήμου, προκειμένου να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων. Υπολογίζουμε ότι τα οφέλη ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση των συγκεκριμένων υποδομών».

Στην περιοχή ακόμα υλοποιείται το σύνθετο συγκρότημα κατοικιών, υπό την ονομασία «Apollo Hills» ή γνωστό ευρύτερα ως «Voula Project». Το έργο αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει ήδη να αναπτύσσεται σταδιακά από τις Hines και Henderson Park σε έκταση που αγοράστηκε για τον σκοπό αυτό από το Μουσείο Μπενάκη με την προοπτική οι πρώτες κατοικίες να αρχίσουν να παραδίδονται από το καλοκαίρι του 2026 και μετά. Με βάση τις ήδη αναρτημένες αγγελίες για το συγκρότημα οι τιμές ξεκινούν από 8.700 ευρώ το τ.μ. και ανεβαίνουν, φτάνοντας και τα 12.900 ευρώ ανά τ.μ.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κωνσταντέλλος στη νέα μαρίνα Βουλιαγμένης, τονίζοντας ότι: «Δημιουργήθηκε μία μαρίνα κόσμημα, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο της αθηναϊκής ακτογραμμής και της χώρας μας, αλλά κάτι ξεχωριστό για ολόκληρη τη Μεσόγειο»

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών και αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για την κατασκευή τεσσάρων γηπέδων τένις με χωμάτινο δάπεδο.

Eπίσης, ο δήμος βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά έκτασης στα Δικηγορικά της Βούλας. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στη δημιουργία πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στην περιοχή με πισίνα, χώρο στίβου 250 μέτρων, αίθουσες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, προπονητήρια μπάσκετ και βόλεϊ. Μετά την απόκτηση της έκτασης ο δήμος θα προχωρήσει σε μελέτη και υλοποίηση του νέου δημοτικού αθλητικού κέντρου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version