Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ποιες είναι οι μπίζνες 1 δισ. ευρώ της Brook Lane Capital στο εγχώριο real estate – Focus σε Ελληνικό, κατοικίες, γραφεία

Ποιες είναι οι μπίζνες 1 δισ. ευρώ της Brook Lane Capital στο εγχώριο real estate – Focus σε Ελληνικό, κατοικίες, γραφεία

Με χαρτοφυλάκιο ύψους 1 δισ. ευρώ σε δρομολογημένα έργα για τα επόμενα χρόνια κινείται αυτή τη στιγμή το διεθνές fund Brook Lane Capital, με εστίαση σε επενδύσεις στην ανάπτυξη της Lamda Development στο Ελληνικό, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, κατά βαση σε ακίνητα όπως γραφεία, κατοικίες και μικτής χρήσης αναπτύξεις σε ουρανοξύστες.

Η Brook Lane ιδρύθηκε από τον Aziz Francis, διαχειριστή κεφαλαίων με εμπειρία στη Morgan Stanley και αλλού. Όπως έχει κατά καιρούς αναφέρει στο παρελθόν ο κ. Francis, η ελληνική αγορά προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες έπειτα από ένα κώμα 10 χρόνων, με το fund να «χτίζει» σημαντική παρουσία στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν μια 7ετία. Τα περί επενδύσεων 1 δισ. ευρώ τα ανέφερε ο ιδρυτής της Brook Lane με αφορμή τις ανακοινώσεις για το deal της εκμίσθωσης στην εταιρεία συμβουλευτικών – ελεγκτικών υπηρεσιών ΕΥ μέρους του νέου κτιριακού συγκροτήματος «Τhe Grid» στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, που αναπτύσσει η επενδυτική εταιρεία από κοινού με τη Noval Property ΑΕΕΑΠ.

Αυτή όμως είναι μόλις μία από τις επενδύσεις του fund, ύψους 120 εκατ. ευρώ (50%, το άλλο 50% της Noval) που θα αποτελεί και το μεγαλύτερο «πράσινο» γραφειακό campus στο επιχειρηματικό κέντρο του Αμαρουσίου.                                                                  

Ως γνωστόν, προχωράει ήδη o Πύργος μικτής χρήσης (Mixed Use Tower) στο Ελληνικό, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, ύψους 500 εκατ. ευρώ, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τη Lamda Development.

Σύμφωνα  με τον αρχικό σχεδιασμό, η ανάπτυξη του Mixed Use Tower, ύψους περίπου 150 μέτρων. και περίπου 40 ορόφων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με πολυτελείς εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας, αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και δωμάτια τύπου condos.

Ωστόσο, η Brook Lane σχεδιάζει επενδύσεις και για άλλα έργα εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, τα οποία θα αφορούν κυρίως οικιστικές αναπτύξεις μεικτής χρήσης.

Επίσης, δρομολογεί και συμφωνία με την Πειραιώς για τη διαχείριση μικρότερων ακινήτων της τράπεζας αξίας περί τα 300 εκατ. ευρώ.

Πάντως, εδώ και περίπου πέντε χρόνια εστιάζει σε χαρτοφυλάκια ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες, έχοντας ήδη εξαγοράσει χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank έναντι περίπου 95 εκατ. ευρώ (ανάμεσα σε αυτά π.χ. και το κτήριο της Vodafone στο Χαλάνδρι αλλά και η έκθεση αυτοκινήτων της Porsche στη Μεταμόρφωση) αλλά και έχοντας προχωρήσει σε συμφωνία με τη Eurobank για τα 370 ακίνητα αξίας 84 εκατ. ευρώ των χαρτοφυλακίων Opus και Resi. 

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις