Σάββατο, 17 Αυγ.
32oC Αθήνα

Πράσινο φως για μέρισμα – ρεκόρ 1,8 ευρώ έδωσε η ΓΣ της Motor Oil

Πράσινο φως για μέρισμα – ρεκόρ 1,8 ευρώ έδωσε η ΓΣ της Motor Oil

Το πράσινο φως για τη διανομή του μερίσματος του 1,8 ευρώ ανά μετοχή, που αποτελεί το υψηλότερο στην ιστορία της Motor Oil έδωσε σήμερα (19.6.2024) η Γενική Συνέλευση. Το μέρισμα θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου και θα διανεμηθεί στις 3 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 199,4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με την διανομή μερίσματος η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διεύρυνση του σκοπού της Motor Oil, για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για την παραγωγή, πώληση και διανομή υδρογόνου, προηγμένων καυσίμων και μεθανόλης.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Π. Τζαννετάκης, υπογράμμισε σχετικά με τη νέα κατεύθυνση ότι «ευθύνη μας και στοίχημα είναι να παραμείνουμε ισχυροί και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με σημαντικές επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας».

Ο ίδιος στάθηκε στη μεγάλη συντήρηση του διΰλιστηρίου που πραγματοποιήθηκε από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, η οποία γίνεται κάθε πέντε χρόνια. Η προσδοκία είναι ότι φέτος το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ πιο δυνατά σε σχέση με πέρυσι.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, το 2023 ιδρύθηκε η Hellenic Hydrogen στην οποία η ΜΟΗ έχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%.

Παράλληλα, ο όμιλος εντάχθηκε ξανά στο δείκτη MSCI το Μάρτιο, ολοκλήρωσε την εξαγορά του Θαλή στην κυκλική οικονομία ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας.

Τέλος το Μάιο του 2023 έγινε η εξαγορά της Unagi, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία για την εξαγορά του υπόλοιπου 25% της Άνεμος που ολοκληρώθηκε φέτος με τίμημα 125,3 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις