Site icon NewsIT

Σε τι φάση βρίσκεται η διπλή επένδυση της Orilina στο Ελληνικό

30.09.2024 | 07:25
Σε τι φάση βρίσκεται η διπλή επένδυση της Orilina στο Ελληνικό

Στα 159 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου της Οrilina Properties, λίγους μήνες μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ώρα που σημαντικά βήματα έχουν γίνει και για την διπλή επένδυση που υλοποιεί η Οrilina Properties στο Ελληνικό, γεγονός που την οδήγησε να σημειώσει σημαντική κερδοφορία που ανήλθε στα 11, 53 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι 9,9 εκατ. το 2023.

Το πεντάστερο οικιστικό συγκρότημα με το όνομα Marina Residences by Kengo Kuma φαίνεται ότι έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών και ξένων και Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ένα ακίνητο σημαντικής αξίας στο πρώην αεροδρόμιο. Αποτελείται από 20 πολυτελείς κατοικίες, οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρους αναψυχής, διαθέσιμους σε όλους τους κατοίκους και πλήρως φυλασσόμενους, με ιδιωτική είσοδο. H συνολική επιφάνεια ανωδομής θα ξεπερνά τα 4.900 τ.μ., με υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.795 τ.μ.

Ενδεικτικά, οι μεζονέτες 3 – 4 δωματίων κι επιφάνειας στο εσωτερικό από 233 έως 385 τ.μ. θα έχουν αποκλειστική ταράτσα και πισίνα, με αυξομειώσεις στις τιμές ανάλογα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις, μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί προσύμφωνα πώλησης για συνολικά πέντε πολυτελείς κατοικίες, από τις οποίες θα εισπράξει περίπου 32,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου υπεγράφη συμφωνητικό προκαταβολής για ισόγεια μεζονέτα με ιδιωτική πισίνα και κήπο στο σχεδιαζόμενο Β’ κτίριο της παραθαλάσσιας οικιστικής ανάπτυξης αντί 6,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα στον Ιούλιο έγιναν ιδιωτικά συμφωνητικά για την πώληση τεσσάρων ακόμα διαμερισμάτων και μεζονετών, αντί ποσών 6,8 εκατ. ευρώ, 6,7 εκατ. ευρώ, 6,2 εκατ. ευρώ και 5,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, συνεχίζεται η διαδικασία των προπωλήσεων, με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζεται και το μικρό αριθμό διαμερισμάτων.

Σ’ αυτή τη φάση γίνονται έργα εκσκαφών και σκυροδέτησης καθώς η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις αρχές του έτους. Πρόκειται για μια σημαντική επίδοση, με δεδομένο ότι η κατασκευή του συγκροτήματος προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027.

Το 2026 θα λειτουργήσει και το private club που σχεδιάζει επίσης η Οrilina Properties,, ο σχεδιασμός του οποίου θα φέρει επίσης την υπογραφή του Kengo Kuma.

Τα μέλη της λέσχης θα έχουν πρόσβαση σε χώρους εστίασης, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, γήπεδα τέννις και padel και χώρους εκδηλώσεων, ενώ αυτό που θα ξεχωρίσει είναι, όπως λένε οι ιθύνοντες, η πολυτελής κάβα, ένα κατάστημα λιανικής κρασιών και οινοπνευματωδών υψηλών προδιαγραφών καθώς και ένα μπαρ δίπλα στη μαρίνα. Όπως αναφέρουν οι λογιστικές καταστάσεις τον Αύγουστο υποβλήθηκε στο πολεοδομικό γραφείο Ελληνικού ο φάκελος προέγκρισης προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για την οικοδομική άδεια του συγκροτήματος.

Για τις ανάγκες της επένδυσης, η Orilina θα δαπανήσει συνολικά κεφάλαια 77,4 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ κόστος γης και 47,4 εκατ. ευρώ κόστος ανέγερσης), εκ των οποίων 30 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προς το τέλος του 2023.

Συνολικά, ο Όμιλος διέθετε 16 ακίνητα, από τα οποία 15 είναι επενδυτικά ακίνητα, ενώ ένα ιδιοχρησιμοποιείται. Οι εύλογες αξίες των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων υπό κατασκευή καθώς και του ιδιοχρησιμοποιήμενου, έφτασαν στα 159 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version