Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

ΣΕΒ: Εξελέγη η νέα διοίκηση του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΣΕΒ: Εξελέγη η νέα διοίκηση του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πρωτοπόρος φορέας της επιχειρηματικότητας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παραμένει το Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ), καθώς διαμορφώνει στρατηγικές, πολιτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26.7.2024).

Στη φετινή Γενική Συνέλευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2024 – 2026, σύμφωνα με σημερινή (2.7.2024) ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΒΙΑΝ, το νέο ΔΣ ανακήρυξε ως Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLENiQ ENERGY, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Ανδρέα Σιάμισιη μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης θητείας στη θέση του Προέδρου του ΒΙΑΝ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως Πρόεδρο τον Αλεξόπουλο Γεώργιο (HELLENiQ ENERGY), ως Αντιπρόεδρο τον Μυλωνογιάννη Γεώργιο (ΕΛΛΑΚΤΩΡ), ως Γραμματέα τον Πανιάρα Ιωάννη (ΤΙΤΑΝ) και ως Ταμία τον Ξηρογιάννη Γεώργιο (ΣΕΒ).

Ως μέλη είναι οι εξής: Δενδρινός Ευγένιος (ΤΕΜΕΣ), Κεφάλας Αθανάσιος (IMERYS), Μπρουμίδης Χαράλαμπος (VODAFONE), Παπαδόπουλος Δημήτριος (METLEN Energy & Metals), Εμμανουηλίδης Νικόλαος (NESTLE ΕΛΛΑΣ), Πολυχρονόπουλος, Αθανάσιος (POLYECO), Σκιαδάς Παναγιώτης (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ).

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΑΝ, την αφοσιωμένη ομάδα των στελεχών μας, καθώς και όλες τις εταιρείες-μέλη μας και τον ΣΕΒ. Κατά τη χρονιά που πέρασε, φέραμε σημαντικά επιτεύγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, που ωφέλησαν τις επιχειρήσεις και βελτίωσαν τη δυνατότητα προσαρμογής τους.

Ενδεικτικά, οι βελτιώσεις στην υποβολή εκθέσεων για τον Κλιματικό Νόμο, η συμβολή στην επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, και η προτεραιότητα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας στην Ελλάδα και στη συγκράτηση του κόστους ενέργειας.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε η Ομάδα Εργασίας για την Κυκλική Οικονομία και ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων σε θέματα φύσης και βιοποικιλότητας.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε την ενεργειακή και κλιματική μετάβαση, να ενισχύουμε την κυκλική οικονομία και να προωθούμε την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτές οι δράσεις είναι απαραίτητες για την προετοιμασία και θωράκιση της επιχειρηματικής κοινότητας απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Η δέσμευσή μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Διαχρονικά, το ΒΙΑΝ έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο, προωθώντας πολιτικές και δράσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται και να πρωτοπορούν στις απαιτήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το μέλλον, κυρίαρχος στόχος του ΒΙΑΝ αποτελεί η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού κατά την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το ΒΙΑΝ θέτει ως προτεραιότητες τη μείωση του κόστους ενέργειας, την υιοθέτηση ρεαλιστικών στόχων για την κλιματική ουδετερότητα, καθώς και την επιτάχυνση της μετάβασης των επιχειρήσεων στην κυκλική οικονομία και την ανάδειξη της σημασίας υιοθέτησης κριτηρίων ESG. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα το καταφέρουμε».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις