Τετάρτη, 26 Ιουν.
33oC Αθήνα

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ – Το επιχειρηματικό προφίλ του

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ – Το επιχειρηματικό προφίλ του
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) εξελέγη ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με ποσοστό ψήφων κοντά στο 77%.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, διευθύνει σήμερα τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE, τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας την εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία ετοίμων γευμάτων ΑΜΒΡΟΣΙΑ, καθώς και την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ και απασχολεί 1.500 εργαζομένους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΒ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E. και αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ το 1979.

Το 1989 εξαγόρασε την CHIPITA με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Το 2006, η CHIPITA συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο VIVARTIA, στον οποίο ο ίδιος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από την MIG και ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakery snacks.

Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της CHIPITA έως την εξαγορά της εταιρείας από την MONDELEZ το 2021, σε μία συμφωνία – σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων.

Κατά το παρελθόν ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Από το Μάρτιο του 2020 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις