Παρασκευή, 4 Οκτ.
21oC Αθήνα

Στην ελληνική αγορά μπαίνει η αμερικανική Rippling

Στην ελληνική αγορά μπαίνει η αμερικανική Rippling

Σημαντικά έχει αυξηθεί η ζήτηση για ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης προσωπικού λόγω και της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, της επέκτασης της δραστηριότητας μεγάλων εγχώριων ή πολυεθνικών ομίλων και της ευρύτερης ψηφιοποίησης των λειτουργιών τους. Στο υπόβαθρο αυτό εντάσσεται όχι μόνο η δημιουργία πλατφορμών εύρεσης εργαζομένων, αλλά και η έλευση στην χώρα ξένων τεχνολογικών εταιρειών που εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αυτές ανήκει η αμερικανική τεχνολογική startup Rippling, η οποία αναπτύσσει λογισμικό που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κάθε είδους λειτουργία σχετική με τους υπαλλήλους τους. Από τη διαδικασία δηλαδή, διαχείρισης αιτήσεων εργασίας και βιογραφικών υποψηφίων μέχρι την κατάρτιση πλάνου αριθμού εργαζομένων, την μέτρηση της αποδοτικότητας και την καταβολή μισθοδοσίας.

Η Rippling λοιπόν, προχώρησε, πρόσφατα, στην ίδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Ήδη στην ιστοσελίδα της διαφημίζει υπηρεσίες, που επικεντρώνονται στην Ελλάδα, και αφορούν την εύρεση των κατάλληλων προμηθευτών, «υπόθεση που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σύνθετη για κάποιον που δεν γνωρίζει την ελληνική νομοθεσία και τους ελληνικούς φορολογικούς νόμους».

Αποτίμηση ύψους 13,5 δισ. ευρώ

Την περασμένη άνοιξη η αποτίμηση της τεχνολογικής εταιρείας εκτοξεύθηκε σε 13,5 δισ. δολάρια, ύστερα από την άντληση, τότε, κεφαλαίων 200 εκατ. δολαρίων σε χρηματοδοτικό γύρο με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Coatue.

Ένδειξη της ισχυρής ζήτησης για τις μετοχές της Rippling, σύμφωνα με το Reuters, αποτελεί και το γεγονός ότι η ομάδα των επενδυτών συμφώνησε να επαναγοράσει μετοχές αξίας έως 590 εκατ. δολαρίων από τους εργαζομένους και επενδυτές που τοποθετήθηκαν στα πρώτα βήματα της εταιρείας.

Η εταιρεία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, λειτουργεί τα τελευταία οκτώ χρόνια και το λογισμικό της χρησιμοποιούν για τη διαχείριση των λειτουργιών τους μεγάλοι όμιλοι, όπως η αμερικανική αλυσίδα Five Guys. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που διαθέτει περίπου 3.800 εργαζόμενους, είναι ο 44χρονος σήμερα, Πάρκερ Κόνραντ (Parker Conrad), ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια ο τρόπος με τον οποίο παράγεται λογισμικό είναι λανθασμένος.

Όπως εξήγησε, η τάση ήταν να δημιουργείται εξειδικευμένο λογισμικό με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χρειάζεται να αγοράζουν και να διαχειρίζονται έναν πολύ μεγάλο αριθμό εφαρμογών, που δεν «επικοινωνούν» μεταξύ τους, για κάθε επιμέρους λειτουργία.

Πριν την Rippling, ο Κόνραντ είχε ιδρύσει την εταιρεία πληροφορικής Zenefits που εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις υγείας, η οποία το 2016 βρέθηκε αντιμέτωπη με χρηματοοικονομικά και ρυθμιστικά κωλύματα που τον οδήγησαν στην πόρτα εξόδου. Τη θέση του ανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Σακς (David Sacks) και θερμός υποστηρικτής της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ. Με τον Σακς ο Κόνραντ είχε διαμάχη στο X (πρώην Twitter) με αφορμή ανάρτηση του πρώτου σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις