Site icon NewsIT

Συνεργασία ΣΕΒΕ, Export Credit Greece και Attica Bank για προχρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

06.09.2024 | 15:14
Συνεργασία ΣΕΒΕ, Export Credit Greece και Attica Bank για προχρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Τη συνεργασία του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων, της Export Credit Greece και της Attica Bank για την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μέσα από εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα ανακοίνωσαν σήμερα (6.9.2024) στη Θεσσαλονίκη οι διοικήσεις των τριών φορέων, τονίζοντας τη σημασία προώθησης των εξαγωγών για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece, κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού, ο Διευθυντής Corporate της Attica Bank κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης, παρουσιάστηκε η νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας για προχρηματοδότηση εξαγωγών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού προσανατολισμού τους, με την υποστήριξη του ΣΕΒΕ και της ECG.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν, το «Attica Export», το οποίο ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις ρευστότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές με ευνοϊκούς όρους και fast track διαδικασίες αξιολόγησης, έγκρισης και εκταμίευσης.

Η κάλυψη των αναγκών των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε κεφάλαιο κίνησης μέσω της δυνατότητας προχρηματοδότησης για την προετοιμασία των παραγγελιών και της αποστολής των προϊόντων τους αποτελεί πάγια ανάγκη του κλάδου, η οποία πλέον καλύπτεται από την Attica Bank.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης δήλωσε: «Σταθερή αξία του ΣΕΒΕ αποτελεί η δημιουργία και προώθηση συνεργιών, όπως και η σημαντική συνεργασία του με την Export Credit Greece (ECG) και την Attica Bank που στόχο έχει τη δημιουργία ενός πιο υποστηρικτικού και δυναμικού περιβάλλοντος για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε μια ολοένα και πιοανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κεφάλαιο κίνησης για τους εξαγωγείς μας με στόχο τη παροχή ρευστότητας, τη διαχείριση των ταμειακών ροών, τον μετριασμό των κινδύνων και την έγκαιρη εκμετάλλευση των ευκαιριών, είναι ζωτικής σημασίας. Με το νέο πρωτοποριακό χρηματοδοτικό προϊόν της Attica Bank, το “Attica Export”, μπορεί να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των εξαγωγικών μας επιχειρήσεων χωρίς συμβιβασμούς στην ανάπτυξη αλλά και η σημαντική βελτίωση του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος στη διεθνή αγορά».

Ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, CEO της Export Credit Greece, δήλωσε: «Εντός του διαρκώς μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος, η ανάγκη για τραπεζικά προϊόντα που ενισχύουν την ασφάλεια των εξαγωγών μέσω αξιόπιστων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι αδήριτη.

H Export Credit Greece S.A. (ECG), ως ο επίσημος κρατικός Οργανισμός Εξαγωγικών Πιστώσεων της χώρας, αφοσιωμένη στο στόχο της να ενισχύει την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων συνεργάζεται με την Attica Bank, διευκολύνοντας την πρόσβαση των εξαγωγέων σε χρηματοδότηση. Η Attica Bank με το νέο της προϊόν “Attica Export”, αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά και καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας σε πολύτιμα κεφάλαια κίνησης, με ανταγωνιστικούς όρους. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού, δήλωσε σχετικά: «Το “Attica Export” δεν είναι απλώς ένα τραπεζικό προϊόν, αλλά αποτελεί μια στρατηγική πρωτοβουλία που στόχο έχει να στηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ενισχύουμε τη ρευστότητα των Ελλήνων εξαγωγέων και τους βοηθάμε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η διεθνής αγορά, υποστηρίζοντας όμως παράλληλα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η Attica Bank, έχοντας ήδη συνενώσει τις δυνάμεις της με την Παγκρήτια Τράπεζα, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και την ECG, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες τους και ενισχύουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους».

Το προϊόν «Attica Export» παρουσιάστηκε από τον κ. Χριστοδούλου, ενώ το συντονισμό είχε ο κ. Χασάπης, ο οποίος ήταν και ο project coordinator του προϊόντος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και τόνισε τη σημαντικότητα της αποδοχής και υιοθέτησής του από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version