Site icon NewsIT

Τα σχέδια του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Engie στην Αφρική

09.09.2024 | 10:10
Τα σχέδια  του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Engie στην Αφρική

Περισσότερες συμφωνίες προσδοκά να υπογράψει η γαλλική ενεργειακή εταιρεία, η Engie, στην Αφρική στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενώ εστιάζει στην ενσωμάτωση των περιουσιακών στοιχείων που αγόρασε από την Actis LLP και όχι στην αναζήτηση περισσότερων εξαγορών, η Engie επιδιώκει να αναπτύξει μια σειρά έργων επτά γιγαβάτ, δήλωσε ο Mohamed Hoosen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Μπορεί επίσης να επενδύσει σε έργα μεταφοράς στη Νότια Αφρική, μόλις αυτά ανοίξουν για ιδιωτική συμμετοχή, είπε.

Η εξαγορά της BTE Renewables από την Actis, την οποία αγόρασε μαζί με τη Meridiam SAS, έρχεται την ίδια ώρα που οι μεγάλες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους στην ήπειρο. Ο κλάδος προσελκύει επίσης νέους εισερχόμενους.

Μια μονάδα της Old Mutual βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες όπως η BlackRock για την πώληση μεριδίου σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ηπείρου, ανέφερε το Bloomberg τον Ιούνιο.

Η Africa Finance και η αιγυπτιακή Infinity Group απέκτησαν τη Lekela Power το 2022 και η Copenhagen Infrastructure Partners εξασφάλισε τον έλεγχο της νοτιοαφρικανικής Mulilo Energy Holdingsπέρυσι.

Η Mainstream Renewable Power αναζητά επενδυτή για τα έργα της στην Αφρική και η Red Rocket Pty ενδέχεται να πουλήσει την επιχείρησή της.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version