Κυριακή, 30 Ιουν.
27oC Αθήνα

Τεχνική Ολυμπιακή: Πώς προχωρούν το project Arrow και οι οικιστικές αναπτύξεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Πώς προχωρούν το project Arrow και οι οικιστικές αναπτύξεις

Συνεχίζει το μπαράζ των οικιστικών αναπτύξεων η Τεχνική Ολυμπιακή τόσο στα Νότια όσο και στα Βόρεια προάστια. Την ώρα που σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει και το Project Arrow, ενώ ιδιαίτερα στάσιμη είναι η κατάσταση για την πώληση του Πόρτο Καρράς.

H Τεχνική Ολυμπιακή σ΄ αυτήν τη φάση έχει ως προτεραιότητα να προχωρήσει το Project Arrow της Intrum, που αφορά ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενου από 186 ακίνητα, που η εταιρεία το αγόρασε έναντι 19,8 εκατ. ευρώ. Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Στέγγος, ο επικεφαλής της εισηγμένης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης (26.6.2024) υπήρχαν σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις των ακινήτων λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας και των περίπλοκων διαδικασιών που υπάρχουν στις αγοραπωλησίες, ενώ πολλά από αυτά ακίνητα του εν λόγω χαρτοφυλακίου έχουν ανακοπές.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η εταιρεία υπολογίζει να έχει αγοράσει συνολικά 90 ακίνητα από τα 186 ακίνητα. Ήδη, για τα 30 από αυτά έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες σύνταξης ιδιωτικών συμφωνητικών, ενώ έχουν υπογραφεί προσύμφωνα για την πώληση άλλων 27 ακινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Στέγγο

H Τεχνική Ολυμπιακή μάλιστα για την εν λόγω επένδυση προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 15 εκατ. ευρώ, από το οποίο χρησιμοποίησε την πρώτη δόση από τις τρεις, με τον κ. Στέγγο να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, αναφέροντας ότι ίσως δεν χρειαστεί να παρθεί το συνολικό ποσό του δανείου.

Στάσιμη φαίνεται ότι είναι η υπόθεση του Πόρτο Καρράς, καθώς η εταιρεία μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού πορίσματος από τη KPMG αναμένει την απάντηση της Belterra Investments, συμφερόντων Ιβαν Σαββίδη, η οποία έχει αγοράσει το τουριστικό θέρετρο.

Σύμφωνα με τον κ. Στέγγο: «Το τελικό πόρισμα της KPMG για το Πόρτο Καρράς, μας βρίσει σύμφωνους και ικανοποιημένους. Από τη δική μας την πλευρά μάλιστα πήραμε το πόρισμα και το μεταφράσαμε σε αριθμούς και το παραδώσαμε έτοιμό στους αγοραστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

H εταιρεία έχει επικεντρωθεί στα οικιστικά ακίνητα συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές για το πολυτελές οικιστικό συγκρότημα στα Πηγαδάκια της Βούλας. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους έως και 23 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς έχουν ήδη αποκτηθεί η οικοδομική άδεια.

Επιπλέον, από την Εκκλησία απέκτησε άλλα δύο οικόπεδα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα αναπτυχθούν δύο ξεχωριστά συγκροτήματα κατοικιών. Το πρώτο θα είναι με αντιπαροχή 43% και το δεύτερο με 40,6%.

Στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά η εταιρεία έχει αποκτήσει οικόπεδο από την Εκκλησία, συνολικής επιφάνειας 5 στρεμμάτων. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα εγκριθούν και οι αδειοδοτήσεις για να ξεκινήσει η κατασκευή του οικιστικού έργου. Ακίνητο έχει αποκτήσει επίσης και στο Παλαιό Ψυχικό, το οποίο εξαγόρασε από «κόκκινα» δάνεια. Πρόκειται για μια βίλα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ., που σε αυτήν τη φάση βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης για να πωληθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι προ ολίγων μηνών η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι το deal με τον όμιλο του Π. Βαρδινογιάννη, το οποίο αφορούσε τη συμμετοχή του κατά 50% στη θυγατρική εταιρεία Luxury Life, μέσω της οποίας η οικογένεια Στέγγου θα έκανε άνοιγμα στον τουρισμό, οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις