Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τι φέρνει η συμφωνία COSMOTE TV – Nova για τα αθλητικά τους κανάλια

Τι φέρνει η συμφωνία COSMOTE TV – Nova για τα αθλητικά τους κανάλια

Η COSMOTE TV και η Nova σύναψαν συμφωνία για την αμοιβαία χονδρική διάθεση των αθλητικών τους καναλιών για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ειδικότερα, η συμφωνία μεταξύ της COSMOTE TV και της Nova θα επιτρέψει και στις δύο συνδρομητικές τηλεοράσεις να προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένες υπηρεσίες Pay-TV στους Έλληνες συνδρομητές. Η πρωτοβουλία προσφέρει όχι μόνο ευκολία στους συνδρομητές, αλλά και το συνδυασμένο αθλητικό περιεχόμενο σε προσιτή τιμή.

Με την προσθήκη όλων των καναλιών της Novasports, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα μπορούν να απολαμβάνουν πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο με μόνο 3 ευρώ επιπλέον της τιμής του σημερινού τιμοκαταλόγου των Full και Sports πακέτων COSMOTE TV και σε μία μόνο συνδρομή.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλατφόρμες έχουν μια συνδρομητική βάση που ξεπερνά το 1 εκατ., καθώς η COSMOTE TV διαθέτει πάνω από 678.000 συνδρομητές και η Nova εμφανίζει μια βάση 432.000 συνδρομητών.

Με περισσότερες από 90 κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, η COSMOTE TV διαθέτει το πλουσιότερο περιεχόμενο. Στο τηλεοπτικό της μπουκέτο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όλες οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League), οι εντός έδρας αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Βόλου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Athens Kallithea FC για τη Stoiximan Super League, τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Ιταλίας, Πορτογαλίας και Σκωτίας (Serie A, Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership), το Κύπελλο Ελλάδας, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ΝΒΑ, μεγάλες διοργανώσεις τένις (Nitto ATP Finals, ATP 1000, ATP 500, ATP 250) και μηχανοκίνητη δράση (MotoGP, WRC).

Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συμφωνίας με τη Nova, όλο αυτό το περιεχόμενο θα ενισχυθεί με τα κανάλια Novasports που μεταδίδουν τους αγώνες των ΠΑΟΚ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και Πανσερραϊκού για τη Stoiximan Super League, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αγγλίας, Ισπανίας και Γερμανίας (Premier League, LaLiga, Bundesliga), τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ EuroLeague και EuroCup, τους αγώνες μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος (Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2025), τους αγώνες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και τις διοργανώσεις τένις Wimbledon και WTA.

Από τη νέα αθλητική σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο του 2024, οι συνδρομητές της Nova θα έχουν πρόσβαση σε ένα ασυναγώνιστο μπουκέτο αθλητικού περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα αθλητικά γεγονότα από τα κανάλια Novasports και Cosmote Sport μέσω της πλατφόρμας EON της Nova.

Η συμφωνία μεταξύ της COSMOTE TV και της Nova αποτελεί μια αποτελεσματική πολιτική δράσης κατά της πειρατείας, η οποία πλήττει τη συνδρομητική τηλεόραση, τους παρόχους περιεχομένου και τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, και αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της συνολικής αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης. 

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις