Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στο Άμπου Ντάμπι ενδέχεται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στην Nestle

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στο Άμπου Ντάμπι ενδέχεται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στην Nestle

Το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) στην Nestle, η οποία περιλαμβάνει μάρκες όπως η Haagen-Dazs, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Αρχή Επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι, η οποία ελέγχει περιουσιακά στοιχεία ύψους σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων, συνεργάζεται με συμβούλους καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να δεσμεύσει νέα κεφάλαια στην επιχείρηση παγωτού Froneri της Nestle με την εταιρεία εξαγοράς PAI Partners, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Μία τέτοια συμφωνία θα βοηθούσε την PAI να διατηρήσει το μερίδιο της Froneri για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα μπορούσε να αποτιμήσει την επιχείρηση στα 10 δισ. δολάρια ή και περισσότερο.

Η PAI αναζητούσε νέους επενδυτές για ένα λεγόμενο ταμείο συνέχισης που θα τη βοηθούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της επένδυσής της στη Froneri, ανέφερε το Bloomberg News.

Δεν έχουν επιτευχθεί τελικές συμφωνίες με την ADIA και άλλοι επενδυτές θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν για να στηρίξουν τη Froneri. Εκπρόσωποι της ADIA και της PAI αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος της Nestle δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις