Παρασκευή, 27 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Τουρισμός: Τα δυνατά «χαρτιά» του επιχειρείν και η συμβολή τους στις αφίξεις ρεκόρ το καλοκαίρι 2023

Τουρισμός: Τα δυνατά «χαρτιά» του επιχειρείν και η συμβολή τους στις αφίξεις ρεκόρ το καλοκαίρι 2023

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό έρχονται το φετινό καλοκαίρι, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ, σε συνέχεια του περυσινού.

Τις εκτιμήσεις της αγοράς επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος δήλωσε ότι: «Το 2022 ήταν χρονιά ρεκόρ με έσοδα 17,6 δισ. ευρώ, ενώ το 2023 θα σπάσουμε τα κοντέρ όσον αφορά τη μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη, καθώς αναμένεται αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι».

Πόλος έλξης για τους τουρίστες αποτελούν οι ομορφιές της Ελλάδας, ο πολιτισμός, η ιστορία και η κουλτούρα, αλλά και οι σύγχρονες υποδομές στις μεταφορές και τη διαμονή. Τα μεγάλα ωστόσο εύσημα, αξίζουν οι εταιρείες, που μέσα από σύγχρονες επενδύσεις, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα έναν από τους ισχυρότερους προορισμούς παγκοσμίως κι ένα πολύ δυνατό τουριστικό brand.

Η συμβολή των επιχειρήσεων

Όπως επιβεβαιώνεται στην πράξη, τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, υλοποιούν όλο και περισσότερες επενδύσεις με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ικανοποίηση του καταναλωτή κι απ’ ότι φαίνεται το έχουν καταφέρει. Αεροπορικές εταιρείες, πλοία, ξενοδοχεία και εταιρείες από την εστίαση, είναι μερικές από τις κατηγορίες που εμπλέκονται με τον τουρισμό και αποσπούν εύσημα για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Σύγχρονες αερομεταφορές

Η ανάπτυξη του τουρισμού συνδέεται πρωτίστως με την ευκολία πρόσβασης. Ως εκ τούτου καθοριστικός είναι ο ρόλος των αεροδρομίων, τα οποία τελευταία έχουν αναβαθμιστεί και κατ’ επέκταση των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες όλο και πιο πολύ δίνουν έμφαση σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού και εξυπηρέτησης.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αεροδρομίων κι εθνικός μας αερομεταφορέας, η Aegean, λειτουργεί υποδειγματικά στον τουριστικό τομέα.

Με επενδύσεις σε υπερσύγχρονα και ολοκαίνουρια αεροσκάφη, με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων, αλλά και με έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση των επιβατών, η Aegean με τις διεθνείς διακρίσεις, είναι ο συνδετικός κρίκος και η πρώτη καλή εντύπωση για τους τουρίστες που την εμπιστεύονται για να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Εξυπηρετώντας περισσότερους από 153 προορισμούς, η αεροπορική εταιρεία, προβάλλει Ελλάδα παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο για μακρινές όσο και για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Σε συνδυασμό με την οργάνωση και αξιοπιστία, η Aegean συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Η εμπειρία της διαμονής

Ανάλογο ρόλο στη διαμόρφωση της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας έχουν και τα καταλύματα. Οι νεότερες ελεύσεις ξενοδοχειακών εταιρειών ενισχύουν το τουριστικό προφίλ, τουριστικοί ωστόσο πράκτορες και τακτικοί επισκέπτες της χώρας μας ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που το όνομά τους έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα της Grecotel, στις καλύτερες τοποθεσίες της Ελλάδας βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις τουριστών, που αναζητούν εγγυημένη ποιότητα στη διαμονή και τις υπηρεσίες. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel έχει διαγράψει μακρά ιστορία στον τουριστικό τομέα κι έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομά της με την ποιοτική φιλοξενία, της Ελλάδος.

Οι εικόνες από τις τοποθεσίες που βρίσκονται τα ξενοδοχεία, «ταξιδεύουν» σε όλον τον κόσμο, το ίδιο και το service και οι ιδιαίτερες παροχές ανά ξενοδοχειακή μονάδα, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στη διαμόρφωση του τουριστικού προφίλ της χώρας.

Γεγονός είναι ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, βάζουν το δικό τους «λιθαράκι» σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται τουρισμός, επιβεβαιώνοντας με το προϊόν τους τις τεράστιες προοπτικές της Ελλάδας και τη θέση που της ταιριάζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις