Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εταιρική ταυτότητα και στόχος αύξηση των δανείων με ετήσιο ρυθμό 5% τα επόμενα χρόνια

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εταιρική ταυτότητα και στόχος αύξηση των δανείων με ετήσιο ρυθμό 5% τα επόμενα χρόνια

Την αλλαγή σελίδας μετά την ιδιωτικοποίησή της και μαζί τους νέους στόχους που θέτει για την κερδοφορία, την ανταμοιβή των μετόχων της και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, επικοινωνεί η Τράπεζα Πειραιώς με τη νέα της εταιρική ταυτότητα.

Χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, με παρούσα όλη την Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας παρουσίασε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Πειραιώς, τονίζοντας ότι στόχος είναι «μια τράπεζα για όλους», διαφανής, μοντέρνα και κοντά στην κοινωνία. Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσελκύει επενδυτές και να έχει ανοδική πορεία τα επόμενα 3 – 5 χρόνια, εφόσον «συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίσουμε δυσκολίες όπως π.χ. η γραφειοκρατία».

Ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει σε νέες χορηγήσεις 1,6 δις. ευρώ φέτος και ετήσιο ρυθμό αύξησής τους 5% μέχρι το 2026. Σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ισχυρή παρουσία στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και μάλιστα οι μισές από τις αιτήσεις που έχει συμβασιοποιήσει αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης η Τράπεζα πρωταγωνιστεί σε κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για ιδιώτες, όπως π.χ. το «Σπίτι μου», στο οποίο είχε μερίδιο αγοράς 35%. Ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα θα συμμετέχει και στο νέο «Σπίτι μου» που σχεδιάζει η κυβέρνηση και ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός για το ότι παρά την άνοδο στην αγορά ακινήτων, δεν υπάρχει ζήτηση για στεγαστικά δάνεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην υψηλή ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία της δίνει τη δυνατότητα για πιστωτική επέκταση. Όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς έχει τις υψηλότερες καταθέσεις, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στην αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων, τα οποία από 3 δις. ευρώ το 2019 ανέρχονται τώρα σε 10 δις. ευρώ. Ερωτώμενος για την πτώση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξουν δύο μειώσεις επιτοκίων και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σπεύσει να μειώσει τα επιτόκια καταθέσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε ότι η Τράπεζα πραγματοποιεί υψηλές επενδύσεις (άνω των 150 εκατ. ευρώ ετησίως) σε τεχνολογία για την ψηφιοποίηση όλων των εργασιών της και προανήγγειλε ότι λίαν συντόμως θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για την ψηφιακή τράπεζα Snappi, κοινό εγχείρημα της Τράπεζας Πειραιώς και της Natech. Παρά την εκτεταμένη ψηφιοποίηση, πάντως, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του τραπεζικού καταστήματος και θα συνεχίσει να διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο (385 καταστήματα σήμερα).

Τέλος, αναφερόμενος στη διανομή μερίσματος, για πρώτη φορά από το 2008, ο κ. Μεγάλου είπε ότι στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να φτάσει να διανέμει από το 2026 και μετά το 50% των καθαρών κερδών της. Επανέλαβε ότι στόχος για φέτος είναι καθαρά κέρδη 1 δις. ευρώ και εκτίμησε ότι η μετοχή της Τράπεζας παραμένει υποτιμημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθώς με τις επιδόσεις που καταγράφει, θα μπορούσε άνετα να διαπραγματεύεται 1 φορά τη λογιστική της αξία, αντί 70% – 75% αυτής όπως συμβαίνει τώρα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις