Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

Τράπεζες: Έσοδα από προμήθειες 1,01 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Τράπεζες: Έσοδα από προμήθειες 1,01 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Έσοδα από προμήθειες που ανήλθαν σε 532,2 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο και προσέγγισαν το 1,010 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2024, παρουσίασαν οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες διατηρούν μακράν χαμηλότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τις χρεώσεις για τις τραπεζικές συναλλαγές και προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις. Ωστόσο, καταφέρνουν να αυξάνουν τα έσοδα από προμήθειες, διαφοροποιώντας τις πηγές των εσόδων τους, ειδικά με έμφαση στην ενίσχυση των εργασιών asset και wealth management. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις β΄ τριμήνου / α΄ εξαμήνου:

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε καθαρά έσοδα από προμήθειες στα 179 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, ενισχυμένα κυρίως από τις προμήθειες χρηματοδοτήσεων, τις εργασίες καρτών, τις μεταφορές κεφαλαίων και τη διαχείριση κεφαλαίων πελατών. Τα καθαρά έσοδα προμηθειών διαμορφώθηκαν σε 325 εκατ. στο εξάμηνο.

Για τη Eurobank τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 4,7% σε ετήσια βάση το α΄ εξάμηνο 2024 και ανήλθαν σε 283 εκατ. ευρώ (147,1 εκατ. το β΄ τρίμηνο), κυρίως λόγω των εσόδων από τις εργασίες του δικτύου και τη διαχείριση περιουσίας.

Στην Εθνική Τράπεζα τα καθαρά έσοδα από προμήθειες παρέμειναν σε σταθερά ανοδική τροχιά, σημειώνοντας αύξηση 6% σε τριμηνιαία βάση (106 εκατ.) και 16% (205 εκατ. ευρώ) σε ετήσια βάση το α’ εξάμηνο 2024, αντανακλώντας τον αυξημένο όγκο των συναλλαγών (ιδιαιτέρως δε στις προμήθειες από επενδυτικά προϊόντα και τη χορήγηση δανείων).

Στην Alpha Bank, τέλος, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 3,5% σε τριμηνιαία βάση (100,1 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο), προερχόμενη από την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων και την ενισχυμένη συναλλακτική δραστηριότητα. Στο α΄ εξάμηνο τα έσοδα προμηθειών ανήλθαν σε 196,9 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις