Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αλλαγή και… ανακατασκευή στη «Μουρμούρα»

Μουρμούρα

Έγιναν λάθη…! Και πληρώθηκαν…! Και μάλιστα ακριβά αφού το «ταμείο» της σειράς άδειασε κατά πολύ…! Τουλάχιστον τώρα προσπαθούν να το γεμίσουν ξανά, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη σειρά ήταν αυτή που βοήθησε το σταθμό να μπει δυναμικά στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας!

Μετά λοιπόν από δύο κακές από πλευράς τηλεθέασης -κι όχι μόνο!- σεζόν η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» προσπαθεί να μαζέψει τα… κομμάτια της, ή για να ακριβολογώ, τους τηλεθεατές. Θα είναι… μουρμούρα να αναφερθώ σε λάθη που έγιναν στους δύο προηγούμενους κύκλους και «κάηκαν» πολύ καλοί ηθοποιοί.

Ήταν εμφανές ότι μετά την αποχώρηση του Πάνου Βλάχου και της Ιωάννης Τριανταφυλλίδη έγιναν βιαστικές και… περίεργες αλλαγές, όχι τόσο σε πρόσωπα όσο στους χαρακτήρες που ενσάρκωναν και στις ιστορίες τους, προφανώς γιατί βασίστηκαν στη… σιγουριά της επιτυχημένης πορείας της σειράς. Τελικά η πολλή σιγουριά… έφαγε τους «αφέντες» αφού πολλοί τηλεθεατές αποχώρησαν και το «ταμείο» της σειράς σημείωσε μεγάλη χασούρα. Και μετά… ήρθε κι η «μόδα των ριάλιτι» με την πραγματικότητα στους πίνακες τηλεθέασης να πληγώνει ακόμα περισσότερο τα στελέχη του ALPHA. Βέβαια η ουσία είναι ότι άλλες σειρές, παλαιότερες που δεν είχαν… περίεργες αλλαγές («Το σόι σου»), αλλά και καινούργιες («Τατουάζ») αποδεικνύουν ότι όταν το προϊόν είναι καλό τότε… δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά.

Φέτος λοιπόν, στον 5ο κύκλο της», η «Μουρμούρα» παρουσιάζει σημεία σωστής… ανακατασκευής. Εκτός από τα δύο «ατού» της, τα δύο παλαιότερα ζευγάρια, («Μηνάς» Αντώνης Αντωνίου με «Βούλα» Ελένη Κοκκίδου και «Ηλίας» Βλαδίμηρος Κυριακίδης με «Μαρίνα» Δάφνη Λαμπρόγιαννη) μπήκαν καινούργιοι «μουρμούρηδες», ο «Μπάμπης» Σπύρος Τσεκούρας με την «Ξένια» Άννα Κουτσαυτίκη κι ο «Άγγελος» Σπύρος Χατζηαγγελάκης με τη «Βέλη» Μαρία Χάνου να καλούνται να κάνουν τους τηλεθεατές να… ξεχάσουν τα… κακά προηγούμενα!

Οι χαρακτήρες είναι πιο κωμικοί και οι ιστορίες τους πιο ενδιαφέρουσες από όσα είχαμε δει στους δύο προηγούμενους κύκλους με τους ηθοποιούς να στέκονται επάξια στις απαιτήσεις της πιο… ψαγμένης δουλειάς που φαίνεται να έγινε αυτή τη σεζόν. Βέβαια θέλει… κόπο να ανατρέψεις το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί αλλά και τρόπο για να κάνουν το τηλεοπτικό κοινό να επιστρέψει στη σειρά.

Η αλλαγή

Κι όπως φαίνεται σκοπεύουν να το παλέψουν περισσότερο χρησιμοποιώντας… την εορταστική περίοδο! Έτσι λοιπόν κάνουν αλλαγή και από τα μέσα του μήνα στον ALPHA η «Μουρμούρα» θα μεταδίδεται μόνο μία φορά τη βδομάδα, κάθε Πέμπτη και στη θέση της, τις Παρασκευές, αμέσως μετά τη σειρά «Το σόι σου» θα προβάλλεται ξένη παιδική ταινία. Με αυτή την τακτική θέλουν να επενδύσουν στην… προεόρτια διάθεση των μικρών τηλεθεατών, δίνοντας χώρο για αυτούς στο πρόγραμμά τους. Να σας θυμίσω ότι την ίδια «στρατηγική» είχαν ακολουθήσει και πέρυσι και πολλές φορές το «Φως στο τούνελ» που ακολουθεί έβγαινε στον αέρα… λίγο πριν την αλλαγή της μέρας.

Έτσι λοιπόν θα κάνουν και φέτος, με την αλλαγή να πραγματοποιείται από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου αλλά λόγω της λιγότερης απαιτούμενης παραγωγής σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν την περίοδο και να βάλουν ακόμα περισσότερο τη σειρά στο… μικροσκόπιο, επιδιορθώνοντας τις ατέλειες ώστε να επανέλθει ακόμα καλύτερη. Τουλάχιστον φέτος βρίσκονται σε καλύτερο δρόμο έχοντας διαπιστώσει ότι χωρίς κόπο υπάρχουν άλλου είδους… μουρμούρες οπότε τους συμφέρει να τις αποφύγουν… πριν είναι αργά…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις