Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Συσπείρωση δημιουργών για τα δικαιώματά τους

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Συσπείρωση δημιουργών για τα δικαιώματά τους

Εντυπωσιακή αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα μέλη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που διαχειρίζεται τα δικαιώματα δημιουργών, ενώ πρόσφατα και νέοι διεθνείς Οργανισμοί υπέγραψαν με τον Οργανισμό, αυξάνοντας τις συμβάσεις εκπροσώπησης ξένου ρεπερτορίου στις 70.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, σύμβαση ανάθεσης με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ υπέγραψαν οι: Αφροδίτη Μάνου, Εύη Δρούτσα, Ρεβέκκα Ρούσση, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Βούλα Γκίκα, στιχουργός και κληρονόμος δικαιωμάτων Νίκου Καρανικόλα, Βιργινία Μόσχου, κληρονόμος δικαιωμάτων Αριστείδη Μόσχου, Χρήστος και Μυρτώ Δημοπούλου, κληρονόμοι δικαιωμάτων Ντίνου Δημόπουλου, Γιώργος Τζώρτζης, Φέργκους Κάρι, Νέστωρ Τέηλορ, Νίκος Ξανθούλης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Σήφης Τσουρδαλάκης, Αντώνης Μακρίδης, Χρήστος Κοτσώνης, Μενέλαος Κανάκης.

Επιπλέον, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ συμβάλλεται πλέον και με τους ακόλουθους διεθνείς Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης: SGAE Ισπανίας, SODRAC Καναδά, SAYCO Κολομβίας, COTT Τρινιντάντ & Τομπάγκο, COMPASS Σιγκαπούρης, AAS Αζερμπαϊτζάν, FILSCAP Φιλιππίνων και ALBAUTOR Αλβανίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Γιάννη Σταθακόπουλου που είπε ότι «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σπουδαίοι δημιουργοί εμπιστεύονται τον Οργανισμό μας, ώστε να καταστεί ένας φορέας που θα φιλοξενήσει και θα εκπροσωπήσει ολόκληρο το μουσικό ρεπερτόριο στη χώρα μας», τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι ισχυρότεροι, όταν είμαστε ενωμένοι».

Ενώ μάλιστα κάποιοι φαίνεται να ωφελούνται από το… διαχωρισμό των δημιουργών η γνωστή και καταξιωμένη στιχουργός Εύη Δρούτσα επισημαίνει ότι «Επέστρεψα στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και επιτέλους ξέρω ποιά είναι τα τραγούδια μου, πού παίζονται (με τίτλους), για πόσα λεπτά, ποιο είναι το ποσοστό μου, πού ακριβώς παίχτηκαν και τι χρήματα πρέπει να πάρω…!», καταλήγοντας με νόημα «Κι αναρωτιέμαι δυνατά: Μήπως ήρθε ο καιρός οι Δημιουργοί να γίνουν μια ομάδα; Το τραγούδι είναι ΕΝΑ, εμείς γιατί να είμαστε ΔΥΟ;»!

Επίσης, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, σημαντικός στιχουργός, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, με αφορμή την εγγραφή του στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, δήλωσε πως «Σοβαρή υποδομή, τεχνογνωσία, έμπειροι και έντιμοι συνεργάτες και επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων του κλάδου του τραγουδιού. Αυτούς πλέον, στ’ αλήθεια τους εμπιστεύομαι. Τελεία.»

Σε ανακοίνωσή της η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αναφέρει ότι σκοπός της είναι «να φέρει την αναγκαία σταθερότητα στην ελληνική αγορά, όσον αφορά στην είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων, τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους χρήστες μουσικής. Βασικός άξονας της προσπάθειας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ είναι να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν όλο και περισσότεροι σημαντικοί δημιουργοί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων των Μελών της» για αυτό και οι δημιουργοί που υπογράφουν τώρα με τον Οργανισμό προσκαλούν όλους τους Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους να ενωθούν κάτω από μία στέγη.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις