Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εντατικές δράσεις και συλλήψεις για την τηλεοπτική «πειρατεία»

Εντατικές δράσεις και συλλήψεις για την τηλεοπτική «πειρατεία»
iStock

Συνεχίζονται οι συλλήψεις πωλητών «κουτιών» που δίνουν πρόσβαση παράνομα σε τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από συντονισμένη επιχείρηση δεκάδων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο χτύπημα κατά της πειρατείας πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη μεταπωλητής του νησιού, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ψηφιακές παράνομες συσκευές.

Εκτός από τον μεταπωλητή, στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών φέρεται να είναι και το πλήθος πελατολογίου του από τη Ρόδο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για 50.000 παράνομες συνδρομές που εντοπίστηκαν από προηγούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και οι ΗΠΑ, αρχίζουν και λαμβάνουν πιο ισχυρά νομοθετικά μέτρα για να περιορίσουν τις οικονομικές κρατικές απώλειες και τις χαμένες θέσεις εργασίας από αυτή την παραοικονομία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, καθιστώντας πλέον συνυπεύθυνους τους τελικούς απλούς χρήστες με βαριά πρόστιμα.

Σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πειρατείας εκτιμάται ότι είναι η απόφαση μεταξύ COSMOTE TV και Nova, αφού οι δύο πάροχοι προχώρησαν σε αμοιβαία συμφωνία για την ανταλλαγή των αθλητικών τους καναλιών.

Στόχος τους μέσα από τη συμφωνία αυτή, είναι να έχουν οι συνδρομητές στη διάθεσή τους το πληρέστερο αθλητικό θέαμα συγκεντρωμένο σε μία πλατφόρμα, με μία μόνο συνδρομή.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τη νέα αθλητική σεζόν, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα μπορούν σε μία μόνο συνδρομή να απολαμβάνουν εκτός από το αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών COSMOTE SPORT όλο το περιεχόμενο των καναλιών Novasports.

Ομοίως και οι συνδρομητές της Nova, θα απολαμβάνουν ακόμα πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο, αφού στην πλατφόρμα της Nova θα προστεθούν τα κανάλια COSMOTE SPORT.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις