Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Game of Love» – Στο μάτι του κυκλώνα, αλλά όχι των τηλεθεατών

game of love

Εξελίξεις για το ριάλιτι του ΑΝΤ1 καθώς χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε κλήση στον τηλεοπτικό σταθμό για να δώσει διευκρινίσεις για την ποιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ παράλληλα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε να γίνει προανακριτική έρευνα.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση από το ΕΣΡ που αμέσως μετά την προβολή και μετά από αρκετές καταγγελίες τηλεθεατών για το ριάλιτι ακολούθησαν την απαιτούμενη διαδικασία καλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό. Αναμενόμενη και η… ψυχραιμία με την οποία εμφανίζονται στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού έστω και αν η προσπάθειά τους πέτυχε… αλλά όχι έτσι όπως το ήθελαν.

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit ο ΑΝΤ1 με το «Game of Love» εμφανώς προσπάθησε να απασχολήσει την κοινή γνώμη… να σχολιαστεί… να γίνει viral, ελπίζοντας ότι έτσι, είτε από περιέργεια, είτε για να σχολιάσουν, είτε για να δουν «τι είναι αυτό» θα έμπαιναν ξανά οι τηλεθεατές στη συχνότητά του. Να θυμίσω μάλιστα ότι το «Game of Love» ξεκίνησε να «χτίζεται» πριν από αρκετούς μήνες και με σκοπό να βγει ένα… δροσερό, νεανικό παιχνίδι σχέσεων μέσα από το MAKEDONIA TV. Μετά όμως από το «πάγωμα» στα σχέδιά τους για τον «αδελφό» τηλεοπτικό σταθμό και από τις πολικές θερμοκρασίες στους πίνακες τηλεθέασης για τον ΑΝΤ1 αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ριάλιτι ως «δούρειο ίππο» για το τηλεοπτικό κοινό. «Πρέπει να προκαλέσει» ήταν αυτό που ακούστηκε στις συσκέψεις του ΑΝΤ1 και με σλόγκαν «Νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα;» κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάρουν θέση μπροστά από τις οθόνες τους! Επιλέγοντας μάλιστα τη γαλλική version του που είναι η πιο ριάλιτι εκδοχή του θεώρησαν ότι θα βοηθήσει στην επιστροφή των τηλεθεατών. Ενώ μάλιστα αρχικά, πριν από μήνες σκόπευαν να το προγραμματίσουν για αργά το βράδυ τελικά ελλείψει άλλου προγράμματος αποφάσισαν… αναγκάστηκαν να το βάλουν στην «καρδιά» του prime time. Στο πλαίσιο μάλιστα της… πρόκλησης που εμφανώς επιθυμούσαν από το σταθμό του Αμαρουσίου έγιναν ακόμα και… διαρροές για σεξ μεταξύ διαγωνιζομένων αλλά οι «επίμαχες» φωτογραφίες είναι για γέλια αφού οι… εμπλεκόμενοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την πόζα και όχι για αυτό που… υποτίθεται έκαναν!

Αποτέλεσμα; Το ριάλιτι να κερδίζει σχόλια… αλλά όχι τηλεθεατές. Οι πτήσεις του μετά από δύο βδομάδες προβολής του είναι χαμηλότατες, πιο χαμηλές και από το μέσο όρο του ΑΝΤ1 που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε… εδάφους –εδάφους πτήσεις!

Συμπέρασμα; Το ριάλιτι, ιδιαίτερα και μετά τις χθεσινές εξελίξεις με το ΕΣΡ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατάφερε να μπει στο μάτι του κυκλώνα, αλλά όχι των τηλεθεατών;

Αποτέλεσμα; Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου που δικαιολογημένα αναμένεται να είναι –τουλάχιστον- αλλαγή στην ώρα προβολής. Αν και το πιο σημαντικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι με την παρουσία του συγκεκριμένου trash προγράμματος ο ΑΝΤ1 κατάφερε να δώσει άλλοθι και να… αναβαθμίσει άλλα, λιγότερης… σκουπιδιακής αισθητικής που μπροστά του φαντάζουν… ΕΡΤικής ποιότητας!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις