Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά: Όταν η καρδιά της μυθοπλασίας χτυπά δυνατά

Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά: Όταν η καρδιά της μυθοπλασίας χτυπά δυνατά

Το δεύτερο κύκλο της Μάγισσας, με τίτλο Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά θα προβάλλει ο ΑΝΤ1 τη νέα σεζόν, με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22:30.

Χθες, Δευτέρα (30.9.2024) ο ΑΝΤ1 πραγματοποίησε ιδιωτική προβολή για τους συντάκτες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ προσκαλώντας μας «σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στη Μάνη του 1710, για να παρακολουθήσουμε το πρώτο επεισόδιο της νέας καθηλωτικής σειράς Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»! Και πράγματι το ταξίδι ήταν καθηλωτικό…!

Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρουμε τη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη παραγωγή… προσοχή: εγχώρια παραγωγή… στο να αναπαραστήσει την Ενετοκρατούμενη Μάνη στις αρχές του 18ου αιώνα, χωρίς να γίνει «αστεία, φτηνιάρικη, γελοία κλπ», με δεδομένο κιόλας ότι ο έλληνας τηλεθεατής έχει πλέον μάθει σε διεθνείς καλές παραγωγές και όχι φτηνές -τόσο οικονομικά αλλά κυρίως αισθητικά!- σειρές! Εκεί λοιπόν οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η εταιρεία παραγωγής, η JΚ PRODUCTIONS-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, δεν φαίνεται να έβαλε «φρένο» στις απαιτήσεις… διορθώνω: στην ευρηματική καινοτόμο φαντασία… των σεναριογράφων Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη, αλλά ούτε και στην αποδεδειγμένη πλέον αισθητική μαεστρία του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου. Να το… δώσω αυτό στην εταιρεία παραγωγής που από το πρώτο επεισόδιο φαίνεται να έδωσε όσα χρειάζονταν οι δημιουργοί του με αποτέλεσμα να απολαύσουμε ακόμα και εντυπωσιακές σκηνές με πλήθος κόσμου, κεντρικών ηρώων αλλά και «βουβών προσώπων» που όλοι μαζί συντέλεσαν στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες σκηνές με το καλύτερο… διορθώνω: άρτιο αποτέλεσμα.

Στο σημείο αυτό να καταθέσω κάτι προσωπικό: ανεξάρτητα της ιδέας και του θέματος, που μπορεί να είναι κάποιο σκληρό, ακόμα και με βία ή με αίμα, θεωρώ πως όταν «προσφέρεται» με… θα το πω απλά… αισθητική, το αποτέλεσμα μπορεί να με ενθουσιάσει και η «μαύρη ατμόσφαιρα» που έχει να μου προκαλέσει ευχάριστα τηλεοπτικά συναισθήματα! Αυτό ακριβώς μου προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της Μάγισσας-Φλεγόμενη Καρδιά που επίσης αξίζει να αναφέρω, παρακολούθησα χωρίς να αισθάνομαι πως είναι η συνέχεια της Μάγισσας, αφού στην οθόνη ξεδιπλώθηκε μία εντελώς καινούργια ιστορία, με καινούργιους ήρωες για τους οποίους οι δεσμοί με τον πρώτο κύκλο εξηγήθηκαν… με μαγικό τρόπο.

Στο σημείο αυτό λοιπόν οφείλω να πω… να τονίσω… πόσο σπουδαίες ερμηνείες απολαύσαμε από την προβολή του πρώτου επεισοδίου με όλο το καστ… διορθώνω: ΤΟ καστ… να δικαιώνει το «…σημαίνει φως»! Θα σταθώ όμως, σε δύο από τους ηθοποιούς, χωρίς να θέλω να «υποβιβάσω» τους υπόλοιπους που υπηρέτησαν με τέλεια τεχνική και Τέχνη, ακόμα και τις παύσεις τους. Αλλά οι ερμηνείες της Μαρίας Κίτσου και Γιούλικας Σκαφιδά… λόγω και των πολυδιάστατων χαρακτήρων τους που είναι εμφανείς από το πρώτο επεισόδιο… δίνουν πραγματικά μαθήματα υποκριτικής, απογειώνοντας τους ρόλους τους.

Και δικαιολογημένα εκτιμώ ότι παρόμοιες… υποκριτικές απογειώσεις δεν θα απολαύσουμε μόνο από τους αποδεδειγμένα σπουδαίους ηθοποιούς Μελέτη Ηλία, Σπύρο Τσεκούρα, Γιώργο Παπαγεωργίου, αλλά τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Έλενα Σαλαμπάση, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιάννη Ποιμενίδη, Ελένη Σακκά, Αλέξανδρο Πιεχόβιακ, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Αλέξη Βιδαλάκη, Ελευθερία Κοντογεώργη, Δημήτρη Καραβιώτη, Προμηθέα Νεραττίνι, Μαρία Αποστολακέα, Σοφία Κικιλίντζια, Ερμίνα Γεράρδη, Τάσο Δέδε, Άννα Συμεωνίδου, Χρήστο Σκούρτα, Σπύρο Σουρβίνο, Νίκο Γεωργίου, Δανάη Τάγαρη, Μάνο Παπαδά, Βλάση Χρυσικόπουλο, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μαρία Καραγκιοζίδου, Γιάννη Τσαγκαράκη.

Τέλος, αλλά σημαντική αναφορά οφείλω να κάνω στους υπόλοιπους συντελεστές:

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος – Δημήτρης Λεφάκης

Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη

Μοντάζ: Λύδια Αντώνοβα

Οργάνωση Παραγωγής: Θοδωρής Κόντος

Γιατί όλοι μαζί, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία υψηλής αισθητικής και παραγωγής ελληνική σειρά, αποδεικνύοντας ότι η καρδιά της εγχώριας μυθοπλασίας μπορεί να χτυπά δυνατά… πολύ δυνατά…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις