Παρασκευή, 4 Οκτ.
26oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μαύροι Πίνακες: Όταν η μυθοπλασία γεμίζει χρώματα

Μαύροι Πίνακες: Όταν η μυθοπλασία γεμίζει χρώματα

Ερώτημα: μπορεί μία αστυνομική σειρά μυστηρίου να προκαλέσει στον τηλεθεατή πολλά και ευχάριστα συναισθήματα;

Διόρθωση: μπορεί μία αστυνομική σειρά μυστηρίου να προκαλέσει στον τηλεθεατή πολλά και ευχάριστα συναισθήματα!

Το διαπίστωσα και το επιβεβαίωσα παρακολουθώντας το πρώτο επεισόδιο της σειράς Μαύροι Πίνακες που θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 22:30, από τη συχνότητα του STAR. Η σύγχρονη εγχώρια μυθοπλασία στα καλύτερά της.

Θα πω αυτό… και ίσως για κάποιους θεωρηθεί υπερβολικό, αλλά είναι η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε το επεισόδιο από τα δέκα πρώτα λεπτά: αν δεν ήξερα ότι είναι «εγχώρια παραγωγή» θα έλεγα ότι έχει βάλει το… χεράκι του το BBC.

Η «σκοτεινή ατμόσφαιρα» που ξεκινά με την άγρια δολοφονία μίας νεαρής μαθήτριας έχει «χρώμα» μέσα από τη σκηνοθετική «ματιά» της Κατερίνας Φιλιώτου. Η κίνηση της κάμερας, τα πλάνα, ο φωτισμός συντελούν ώστε η «μαυρίλα» της βαριάς ατμόσφαιρας να γεμίσει φως και να αρχίζουν να «χορεύουν» τα χρώματα.

Η οποία αναφορά στα χρώματα δεν γίνεται καθόλου τυχαία γιατί η Σοφία Καζαντζιάν με τον Μάριο Ιορδάνους έχουν βασίσει μεγάλο μέρος του πρωτότυπου σεναρίου τους στη δύναμη και ερμηνεία των χρωμάτων, έχοντας κάνει έρευνα και μελέτη πάνω σε αυτά για να συνθέσουν την παλέτα της πρωτότυπης ιστορίας τους.

Και όλοι οι ηθοποιοί (παλαιότεροι και πιο καινούργιοι, πρωταγωνιστές ή δευτεραγωνιστές) που ενσαρκώνουν τους ήρωες κατάφεραν όχι μόνο να γίνουν μέρος αυτού του παζλ, αλλά να προσθέτουν το δικό τους «χρώμα». Οι ιστορίες τους περιπλέκονται σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι που παρακολουθώντας τους υποψιάζεσαι πότε τον έναν… και πότε τον άλλο ως το δολοφόνο των αποτρόπαιων (ναι, θα ακολουθήσουν κι άλλα!) εγκλημάτων.

Οι αντιδράσεις τους όμως, τα πλάνα τους δεν προσπαθούν να μπερδέψουν τον τηλεθεατή με «παιχνίδι φτηνού αστυνομικού μυστηρίου», αλλά με δικαιολογημένες αντιδράσεις που είτε εξηγούνται… είτε θα δικαιολογηθούν στα επόμενα επεισόδια. Ακόμα και οι παύσεις, οι σκηνές χωρίς διαλόγους είναι γεμάτες από πληροφορίες για τους ήρωες προσφέροντας συναισθήματα και… ναι, θα το ξαναπώ… χρώματα στον τηλεθεατή.

Σε αυτή την παλέτα της εγχώριας μυθοπλασίας, όπως ανέφερα το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου, ενώ τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Φιλιώτου.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης και η κυρία Όλγα Πολίτου

Συμμετέχουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Εύα Σαμιώτη, Ευδοκία Μιμιλίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Άδωνις Χατζής

Συντελεστές

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Λεφάκης

Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Αλεξόπουλος

Executive Producer: Kωνσταντίνος Κυριακού

Παραγωγή: Green Pixel

Εκτέλεση Παραγωγής: Barking Well

Σίγουρα η νέα σειρά του STAR δεν είναι μία κωμική σειρά με σκοπό να σας κάνει να «πεθάνετε» στα γέλια, αλλά ούτε και μία αστυνομική σειρά που θα σας «μαυρίσει» και θα τρομάξετε! Είναι μία σύγχρονη, μοντέρνα και πολύ προσεγμένη παραγωγή μυθοπλασίας που θα σας συνεπάρει στο ταξίδι της, με την ιστορία της, την αισθητική της και τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών της.

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις